Korábbi cikkünkben Erdélyi Attilával, az Alpha Implant Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a digitális eszközök fontosságáról és fejlődéséről. Elmondta, hogy nemcsak az implantátumokra és protetikai megoldásokra koncentrálnak, hanem egyre több digitális eszközöket biztosítanak az ügyfeleik részére, mint például az oral scanner, az irányított sebészet, a CAD/CAM rendszerek és az ehhez szükséges anyagok. „Ezekben nyújt segítséget a 6 lépésből álló Alpha Digital Workflow, amely egészen az intraoral scanneléstől a kész fogmű behelyzéséig terjed.” – Mondja Erdélyi Attila.

Most arról beszélgettünk, hogy mindezek, hogyan változtak vagy változtatták meg a piacot a koronavírus időszaka alatt.

2020 a változás éve. Értem ez alatt a kialakult vírus helyzetet, amire nem lehetett előre felkészülni. Hogyan reagált erre a piac, mennyi változást hozott magával?

Az idei év valóban egy rendkívüli helyzet elé állította ezt a piacot nemcsak európai szinten, hanem világszerte is. Ehhez kellett gyorsan akklimatizálódniuk a fogászatoknak, pácienseknek, forgalmazóknak, gyártóknak, egyszóval mindenkinek, hiszen mindenki érintett volt benne. Előtérbe kerültek a védőfelszerelések, öltözékek, különböző fertőtlenítő berendezések és folyamatok. Erre egy remek példa a Hu-Friedy és az Omnia fúziója, amiből létrejött a HuFriedyGroup. Tavaly kezdték el az egyeztetést és pont jókor, jó időben történt az akvizíció, hiszen a vírus időszakban már bővült palettával rendelkeztek és nagyobb portfólióval tudták kiszolgálni az ügyfeleiket. Ezen kívül nagyobb teret nyertek a digitális eszközök – amikről már korábban is beszéltünk – illetve a személyes tanfolyamok helyett nagy hangsúlyt kaptak ezzel az online kurzusok és webináriumok is.

 

Ebben a kiszámíthatatlan évben, hogyan reagáltat az Alpha Implant Kft. a változásra? Mit alakítottatok át?

A HuFriedyGroup nekünk is kedvezett, hiszen ezzel a mi portfóliónk is bővült különböző steril védőeszközökkel, felszerelésekkel és öltözékekkel egyaránt, ami elengedhetetlen lett az orvosok számára ebben az időszakban. 

Hamar felismertük, hogy hogyan tudjuk kiváltani a személyes kurzusokat. Platformot biztosítottunk az Alpha-Bio Tec. és a Hu-Friedy által szervezett ingyenes webinárimokhoz, melyekhez bárki csatlakozhatott. Ezen kívül a saját tanfolyamainkat is online rendeztük meg, illetve az őszi félévben is hasonló formában szeretnénk megtartani, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket. Erről bővebb információ a www.alphaimplant.hu/oktatas oldalon található.