A Colgate-Palmolive Magyarország Kft. az első évektől kiállítója a Dental Worldnek. Ez jó lehetőség, hogy sok, az új technológiákra s tudásra nyitott szakemberrel találkozzunk, ők pedig egyszerűen szerezhessenek a mindennapokban használható ismereteket az új fejlesztésekről.
2013 áprilisától a Colgate-Palmolive Magyarország Kft. átvette az elmex és a meridol márkák magyarországi forgalmazását, így egy kézbe került a három közismert szájápolási márka. Mint minden évben, idén is új termékkel ismerkedhetnek meg a standunkon, ez alkalommal a meridol®PARODONT EXPERT fogkrémmel. Ezt a fogágygyulladásra hajlamosak számára fejlesztették ki. A hagyományos meridol® fogkrémhez viszonyítva magasabb a hatóanyag-tartalma, gyulladáscsökkentő hatású és támogatja az íny természetes gyógyulását. A fog­krém hosszú távú használata következtében szignifikánsan csökken a plakk mennyisége, csökken az íny gyulladása és vérzése. A drezdai Karl Gustav egyetem parodontológiai osztályán végzett kettős vak vizsgálat eredménye, hogy a 3 hónapig meridol®PARODONT EXPERT fogkrémet használó csoportnál 50%-os plakkcsökkenést tapasztaltak az általános, fluoridtartalmú fogkrémet használók csoportjához képest. A Colgate új fejlesztése azért is fontos, mert az utóbbi 10 évben 25%-kal nőtt a parodontális kórképben szenvedők száma (GBD 2015 Disease and Injury Incidence and Prevalence).

Mint minden évben, az idén is két előadást tartunk a Szájhigiéniai Szimpóziumon, az egyik előadást dr. Keglevich Tibor parodontológus, a másikat dr. Tóth Tünde fogszakorvos tartja. A klinikai higiénikusok igényeihez igazodva gyakorlati ismereteket fognak átadni.
Számunkra az a siker, ha újabb és újabb fejlesztésekkel tudjuk támogatni a szakembereket a prevencióban. Ilyen volt a közelmúltban az elmex Sensitive Professional fogkrém bevezetése, amit fognyaki érzékenység azonnali és hosszú távú enyhítésére fejlesztettek ki. Egy másik ilyen sikeres termékünk a Colgate Slim Soft manuális fogkefe lett, melynek elvékonyodó szálvégei alkalmasak a fogközök és az ínybarázda tisztítására, kicsi fejével pedig a leghátsó fogak is kitűnően ápolhatók.
Várjuk szeretettel standunkon, ismerje meg legújabb fejlesztésünket!

[Colgate]