Esztétika Kongresszus

Dental World

2024. Október 10-11-12. – Budapest

Esztétika Kongresszus

Dental World

2024. Október 10-11-12. – Budapest

EARLY BIRD 30% KEDVEZMÉNY

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

esztétika kongresszus

Nemzetközi előadók 2024

Ismerje meg az esztétika különös és egyedülálló világát a közelgő budapesti Dental World Kongresszuson. Előadóink olyan kulcsfontosságú témákat tekintenek át, mint az esettervezés és az okklúzió a mindennapi gyakorlatban, a fogkopás additív rehabilitációjának legújabb stratégiái, valamint az anatómiai matricarendszerek és az „injection moulding” kompozit-technikák.

„Mélyedjen el” a direkt és indirekt restaurációk összehasonlításában, valamint a kopott fogazat megközelítéseiben, mind a direkt, mind az indirekt adhezív restaurációs módszerekkel. Betekintést nyerhet az összetett esetek kezelésébe, megértheti az etika és az esztétika metszéspontját a kerámia héjakkal kapcsolatos
hibák elkerülése során. Csatlakozzon hozzánk egy olyan különleges és sok élményt adó találkozáson, amely újra definiálja a fogászati esztétikához való viszonyulását!

Volom András Esztétika Kongresszus

Dr. Volom András

Magyarország
Gombos Ádám Esztétika Kongresszus

Dr. Gombos Ádám

Magyarország
Michael Melkers Esztétika Kongresszus

Dr. Michael Melkers

Amerikai Egyesült Államok / Lettország

Federico Ferraris Esztétika Kongresszus

Dr. Federico Ferraris

Olaszország

Igor Ristic Esztétika Kongresszus

Dr. Igor Ristic

Szerbia

Louis Hardan Esztétika Kongresszus

Prof. Dr. Louis Hardan

Libanon

Jarett Hulse Esztétika Kongresszus

Dr. Jarett Hulse

Amerikai Egyesült Államok

Alina Ruzanova Esztétika Kongresszus

Dr. Alina Ruzanova

Észtország

Pawel Paszkiewicz Esztétika Kongresszus

Dr. Pawel Paszkiewicz

Lengyelország

Ivan Raychev Esztétika Kongresszus

Dr. Ivan Raychev

Bulgária

Grosz János Esztétika Kongresszus

Dr. Grosz János

Magyarország

Dr. Igor Ristic<br />

Dr. Riccardo Ammannato

Olaszország

Dr. Margarida Henrique - Aesthetic Congress speaker, Dental World

Dr. Margarida Henrique

Spanyolország

Esztétika Kongresszus programja

Csütörtök

10

9.20-9.30

Esztétika Kongresszus – Megnyitó

Volom András Dental World

Dr. Volom András, Dr. Gombos Ádám

Volom András Dental World

Dr. Volom András, Dr. Gombos Ádám

9.30-12.30

A restaurációk és a jó hírnév megőrzése – Tervezés és okklúzió a mindennapi gyakorlatban

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Michael Melkers

A restaurációk és a jó hírnév megőrzése - Tervezés és okklúzió a mindennapi gyakorlatban

A kudarc érzése sokféle formában és sokféle módon megtalálhatja a rendelőnket. Ebben az előadásban bemutatjuk azokat a tényezőket, amelyek veszélyeztethetik a sikerünket, továbbá, hogy milyen lehetőségeink vannak ezek kezelésére.

Dr. Melkers a páciensek történeteivel és különböző esetei felidézésével egy különleges utazásra viszi a résztvevőket, a kemény/technikai és a puha/kommunikációs készségek egyensúlyának az alkalmazásával. Az egyetlen fogtól a komplexebb ellátásokig olyan lehetőségek kerülnek megosztásra, amelyek minden klinikus számára hasznosíthatók lehetnek, és segítséget kapnak az alábbiakhoz, hogy:

- Megtanulják felismerni a kritikus parafunkcionális figyelmeztető jeleket, és hogy ezek miért fontosak;
- Értékeljék a funkció, a parafunkció és az esztétika közötti egyensúlyt;
- Ismerjék meg a destruktív erők reális kezelését a restauratív fogászatban;
- Értsék meg, hogyan értékelhető a destruktív és a kívánatos okkluzális kontaktus közötti különbség;
- Értékeljék a vertikális dimenzió megváltoztatásának előnyeit és megfontolandó szempontjait;
- Használják majd fel a koncepciókat az egyes esetek alkalmazásakor.

Önéletrajz

Dr. Melkers is in private practice in Hanover, NH but impacts students, clinicians and patients worldwide. Dr. Melkers is a 1994 graduate of Marquette University School of Dentistry & currently serves as Visiting Faculty at Rīga Stradiņš University in Riga, Latvia & as Advisor and Visiting Faculty for The Pankey Institute in Key Biscayne, Florida and Lead Educator for RIPEGlobal. Dr. Melkers is a Fellow & Master of the Academy of General Dentistry and holds additional Fellowships in the International Congress of Oral Implantologists and the American College of Dentists. He maintains a private clinical practice in Hanover, NH with a focus on comprehensive adult restorative care. Dr. Melkers balances his professional time between clinical practice, teaching, publishing and research.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Michael Melkers Dental World

Dr. Michael Melkers

Michael Melkers Dental World

Dr. Michael Melkers

12.30-14.00

Ebédszünet

14.00-15.30

Modern stratégiák a fogkopás additív rehabilitációjában

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Ivan Raychev

Modern stratégiák a fogkopás additív rehabilitációjában

Ez az előadás tömör áttekintést nyújt a fogkopás additív rehabilitációjának korszerű stratégiáiról, hangsúlyozva a közvetlen és közvetett restaurációs technikák megfontolt alkalmazását, valamint a digitális technológiák integrálását. A kezelési protokoll az alsó és felső frontális szegmensek konzervatív helyreállításával kezdődik. Ezzel a megközelítéssel nem csak a kopott frontfogakat állítjuk helyre, javítva az esztétikát és a funkciót, hanem az okklúzió vertikális dimenzióját (VDO) is emeljük. Ez az emelés döntő fontosságú ahhoz, hogy elegendő helyet teremtsünk a hátsó szegmensek helyreállításához, miközben biztosítjuk az állkapocs központi helyzetének megőrzését.

Az előadás a frontális és a disztális fogszegmensek különböző kompozit-restaurációs technikáival foglalkozik, majd áttér a direkt és indirekt módszerek zökkenőmentes integrációjának a megvitatására. Feltárjuk a digitális protokollok szerepét is az eredmények kiszámíthatóságának és funkcionalitásának a fokozása érdekében. Ez az átfogó megközelítés nem csak a meglévő egészséges fogstruktúrákat őrzi meg, hanem a rágószervek funkcionális és esztétikai rehabilitációját is célul tűzi ki. A folyamatot dokumentált valós klinikai esetek bemutatásával szemléltetjük.

Önéletrajz

Dr Ivan Raychev graduated from the Faculty of Dental Medicine Sofia in 1998. From 1999 till 2010 worked as a full time assistant professor at the Department of Conservative Dental Medicine. Dr Ivan Raychev is a specialist in Operative dentistry and Endodontics. At the moment dr Ivan Raychev is running his own dental clinic , and is a part-time assistant professor at the Department of Conservative Dental Medicine. His strong interests are in the field of the aesthetic dentistry, focusing in the aspects of the minimally invasive approach.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Ivan Raychev

Dr. Ivan Raychev

Ivan Raychev Esztétika Kongresszus

Dr. Ivan Raychev

15.30-17.00

Matricázási stratégiák és az „injection moulding” kompozit-technika

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Jarett Hulse

Matricázási stratégiák és az „injection moulding” kompozit-technika

Sok fogorvosnak gondot okoz az anterior és poszterior kompozit restaurációk elszíneződése, rétegződése vagy lepattanása. A Bioclear egy olyan technika, amely tiszta anatómiai formájú matricákat használ, hogy erős, szép és elszíneződés álló restaurációkat hozzon létre. Ez egy speciális módszer, amely több lépéssel és új eszköztárral együtt átalakíthatja a kompozit restaurációk megközelítésének a módját. A fekete háromszögek lezárása egy olyan esztétikai probléma, amelyet a hagyományos kompozit technikákkal a legtöbb klinikus nehezen vagy egyáltalán nem tud megoldani.

Bár a Bioclear alkalmazásakor van egy tanulási görbe és egy meghatározott sorrend, amelyet követni kell, de ezt a módszert bármelyik klinikus el tudja sajátítani, nem csak az ún. „aranykezű” szakemberek. Ennek az előadásnak az a célja, hogy megismertesse a Bioclear módszert, és bemutassa azokat a lépéseket, amelyek szükségesek a sikeres alkalmazásához.

Önéletrajz

Dr. Jarett Hulse graduated from the University of Pittsburgh, in the United States, in 2005. He did a one-year General Practice Residency in New York City. He has completed approximately 2000 hours of continuing education and received his Masters in the Academy of General Dentistry in 2016. He’s owned his dental practice, Austin Artistic Dental, since 2011 in Austin, Texas. What started out as a family general practice has evolved into a largely Cosmetic and Complex Restorative practice. His Bioclear journey began in 2014. He has taken all of Bioclear’s available courses, and has been a Bioclear Key Opinion Leader for the past 6 years. This includes running some Bioclear lectures. Dr. Hulse largely credits Bioclear for helping bring his clinical skills to the next level, which allowed him to offer a level of service that many other dentists could not. Dr. Hulse is also a founding member of Practice on Fire. A business and clinical mastermind group that started on Dentaltown.com in 2014. The marketing and communication skills he helped develop in Practice on Fire, along with his clinical skills, has helped grow his practice. Now he is largely doing the type of dentistry that interests and excites him.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Jarett Hulse Esztétika Kongresszus

Dr. Jarett Hulse

Jarett Hulse Esztétika Kongresszus

Dr. Jarett Hulse

Péntek

11

9.20-9.30

Esztétika Kongresszus – Megnyitó

Dr. Volom András, Dr. Gombos Ádám

Dr. Volom András, Dr. Gombos Ádám

9.30-12.30

Direkt és indirekt anterior restaurációk – Klinikai protokollok

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Federico Ferraris

Direkt és indirekt anterior restaurációk - Klinikai protokollok

Egyre bővül és növekszik a páciensek igénye az esztétikai és restauratív kezelések iránt, mindez arra ösztönzi a klinikust, hogy tökéletes megjelenési eredményt biztosítson, és ennek érdekében ismerje a különböző típusú módszereket és lehetőségeket. Az indirekt vagy direkt restaurációkra vonatkozó indikációk egyre kevésbé egyértelműek, számos klinikai szempontot figyelembe véve lehet választani a különböző protokollok között. A kompozit gyanta a sokoldalúsága, az intraorálisan történő rétegzés lehetősége, a könnyű javíthatósága, valamint a közép- és hosszú távon meglehetősen jó prognózisa alapján igazán megbízható anyagnak tekinthető.

A kerámiaanyagok méltó helyettesítője lehet a kopásállósága és a felület stabilitásának javítására irányuló tulajdonságai miatt is. Ezzel szemben a kerámiaanyagok, amelyeket gyakran a színjellemzők, valamint a mechanikai és fizikai tulajdonságok tekintetében arany standardnak tekinthetünk, egyre inkább képesek minimális vastagságú restaurációkat készíteni, miközben megőrzik a dimenzió-stabilitást, a prognózist és az esztétikát. Az indirekt vagy direkt megközelítés választása tehát kevésbé egyértelmű, mindez a fogorvosok számára nagyobb lehetőséget kínál a restaurációs diverzifikációra.

Az előadás főbb témái:
- A különböző típusú esztétikai restaurációk indikációi és kommunikációja.
- A direkt kompozit restaurációk klinikai protokolljai.
- Klinikai protokollok az indirekt kerámia restaurációkhoz.

Önéletrajz

Born on 10th of August 1974 in Alessandria, Italy. Graduated in Dental School at Genoa University as DDS in 1999. ADHESTHETICS founder. EAED (European Academy of Esthetic Dentistry) Active Member since 2006. AIC (Italian Academy of Conservative) Active Member since 2007. Vice-president from 2016 to 2019. President for the biennium 2023-2024. SCAD (Society for Color and Appearance in Dentistry) Regional Councilor for Europe of for the biennium 2013/14 and 2015/16. Secretary for biennium 2017-2018. President for the biennium 2022-2023. Member of the Editorial Board of IJED (International Journal of Esthetic Dentistry) since 2010. Member of the Editorial Review Board of JERD (Journal of Esthetic and Restorative Dentistry) since 2021. AARD (American Academy of Restorative Dentistry) Member since 2014. DSD (Digital Smile Design) Master since 2013. International speaker at dental congresses and courses in more than thirty Countries. Other informations: National President of AISO (Italian Association of Dental Students) in 1997-99. Trainer at the Dr. Massironi Prosthodontics Annual Master Course from 2004 to 2018. Co-author of several Italian and International scientific publications including the book on Prosthodontics “Precision in Dental Esthetics” by D. Massironi, R. Pascetta, and G. Romeo published in 2004. Active and Founder Member of MSC (Massironi Study Club) from 2007 to 2018. Active and Founder Member of GICC (Interdisciplinar Gymnasium CAD CAM) from 2007 to 2016. Visiting Professor in Esthetic and Restorative Dentistry in different Universities: Genoa University (IT), University of Pisa (IT), Insubria University of Varese (IT), Alma Mater University of Bologna (IT), Dental School of Torino (IT), CEU University San Pablo of Madrid (ES), University of Almeria (ES), Universidad Europea de Madrid (ES), New York University (USA), University of Washington in Seattle (USA). Adjunct Assistant Professor in the Department of Preventive and Restorative Sciences in the Associated Faculty of the School of Dental Medicine of the UPenn University in Philadelphia since January 2020 until June 2025. IAED (Italian Academy of Esthetic Dentistry) Active Member since 2011. IAAD (International Academy for Adhesive Dentistry) Member since 2013. Dental practice in Alessandria, focusing in Operative Dentistry and Prosthodontics.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Dr. Federico Ferraris Esztétika Kongresszus

Dr. Federico Ferraris

Dr. Federico Ferraris Esztétika Kongresszus

Dr. Federico Ferraris

12.30-14.00

Ebédszünet

14.00-15.00

Előadás címe

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Igor Ristic

Előadás cím

Önéletrajz

After graduating in Serbia in 1996, Dr Ristic searched the new frontiers emerging trends in esthetic dentistry and implantology. In 1999, he finished specialization in dental prosthodontics with special accent on all-ceramic adhesive restorations. In 2001 established in Belgrade, Serbia, his private practice Center for Dental Esthetic and Implantology. Dr Ristic loves teaching treatment planing and various clinical procedures through lectures, hands-on trainings and workshops with focus on all-ceramic and implant restorative procedures. He gave more than 60 lectures nationally and internationally. In 2008 Dr Ristic was awarded with a Fellowship from the ‘International Academy of Dental Facial Aesthetics’ in New York, an recognition shared by worlds eminent dental professionals. One of the founding members of Serbian Academy of Esthetic dentistry, Certified ESCD Member of the board, member of BaSS, ITI, AACD and affiliate member of IADFE.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Dr. Igor Ristic

Dr. Igor Ristic

Dr. Igor Ristic

Dr. Igor Ristic

15.00-16.00

Mobil fogászati fényképezés – a fogászati dokumentáció és kommunikáció új korszaka

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Louis Hardan

Mobil fogászati fényképezés - a fogászati dokumentáció és kommunikáció új korszaka

A fényképezés nagy hatással van a fogászatra, számos alkalmazása, mint például a diagnózis megállapítása, a kezelés tervezése, a jogi dokumentáció, a publikálás és a kommunikáció érdekében a digitális fényképezés a modern fogorvosi rendelők számára nélkülözhetetlen. Napjainkban, a fogászatban a DSLR (Digital Single Lens Reflex) fényképezőgépeket széles körben használják a nagyfelbontású makro-felvételek készítésére.
A közelmúltban az okos-telefonok - a legújabb technológiai fejlődésnek köszönhetően - nagy utat tettek meg a digitális fényképezésben; megfelelő fénykezeléssel és speciális tartozékokkal az intraorális és extraorális fényképezés, továbbá a videózás egyszerűen lehetővé vált.
Az előadás célja, hogy bemutassa, hogy ezek a készülékek kiváló minőségű fogászati felvételek készítésére alkalmasak, továbbá a dokumentáció és a kommunikáció különböző típusaiban hasznosak. Alkalmazásuk a mindennapi gyakprlatban mindenki által megvalósítható,
megtanulható és megismételhető.

Önéletrajz

Prof. Louis Hardan is the Head of the Restorative and aesthetic Department at Saint Joseph University Beirut-Lebanon. He graduated dentistry in 1989 and continued his post-doctoral education at Saint Joseph University. Prof Hardan obtained a certificate in basic science in 1993 and completed his specialization in restorative and aesthetic dentistry in 1995, in 2009 completed his Ph.D. in oral biology and materials. Prof Hardan was an active member of the Lebanese Dental Association (LDA) (2006-2009) and was assigned as a General Secretary of the LDA in 2009. At the present, he is an Associate Professor at Saint Joseph University and owns a private practice in his hometown Byblos. He is an honorary and active international Styleitaliano member, head of the networking and media section and coordinator of all Styleitaliano departments. Additionally, he is the inventor of Smile Lite MDP (Smile Line, Switzerland) a device to take high-quality dental pictures with a mobile phone and Posterior Misura (LM instrument) an instrument for direct posterior composites. Prof. Hardan has many publications in international journals and has given several lectures on aesthetic, restorative dentistry and mobile dental photography.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Louis Hardan Esztétika Kongresszus

Dr. Louis Hardan

Dr. Louis Hardan Esztétika Kongresszus

Dr. Louis Hardan

16.00-17.00

Esztétikus mosoly tervezése – Út a sikeres kezeléshez

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Margarida Henrique

Esztétikus mosoly tervezése - Út a sikeres kezeléshez

Manapság egyre több páciens keresi az esztétikai fogászati kezeléseket. Fogászati szakemberként képesnek kell lennünk arra, hogy kezeljük őket, hogy ne csak az esztétikát, hanem a biológiát, a szerkezetet és a funkciót is helyreállítsuk, természetes hatást adjuk a mosolyuknak. Ennek eléréséhez a kezelés megkezdése előtt alapvetően fontos a fényképekkel és videókkal készült átfogó dokumentáció, továbbá a gondos kezelési terv készítése.

Számos paramétert kell figyelembe vennünk, mint például az egyes fogak morfológiai jellemzőit („anterior fogak alapanatómiája”), a fogívben való igazodásukat és helyzetüket, a színüket és az esztétikus mosolykompozíciót meghatározó intraorális kritériumokat. Fontos a középvonal és a metszőfogak aránya, valamint dominanciája, az elülső fogak axiális-, illetve a hátsó fogak vestibuláris axiális dőlése, az érintkező területek mérete, a cervikális és incizális rés, valamint az íny architektúrája.

Önéletrajz

- Graduated in Dentistry in 2010 (Faculdade de Medicina Dentaria da Universidade do Porto)
- Master in Imlplantology in 2013 (Facultad de Odontologia de la Universidad de Sevilla)
- Post-graduation on Esthetics on 2013 (Facultad de Odontologia de la Universidad de Sevilla)
- Style Italiano Silver Member 2019
- Co-author of the book “Veneers” from Quintessence
- Certified Member of ESCD (European Society of Cosmetic Dentistry)
- Responsable of Prosthodontics field in Autrán Clinic (Barcelona)
- Profesor in Autrán Dental Academy in various private courses
- Profesor in Ivan Ronald Dental Training Center (São Paulo, Brasil)
- Dedicated to Surgery and Prosthodontics in her own Clinic in Seville
- Always dedicated to knowledge around the world in courses and congresses

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Dr. Margarida Henrique - Aesthetic Congress speaker, Dental World

Dr. Margarida Henrique

Dr. Margarida Henrique - Aesthetic Congress speaker, Dental World

Dr. Margarida Henrique

Szombat

12

9.20-9.30

Esztétika Kongresszus – Megnyitó

Dr. Volom András, Dr. Gombos Ádám

Volom András, Gombos Ádám Esztétika Kongresszus

Dr. Volom András, Dr. Gombos Ádám

9.30-11.00

Kopott fogazat? Direkt és indirekt adhezív restaurációs megközelítés

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Riccardo Ammannato

Kopott fogazat? Direkt és indirekt adhezív restaurációs megközelítés

Az előadás fő célja, hogy indikációkat és protokollokat nyújtson a súlyosan kopott fogazat kezelésére, egy új, preparálás nélküli "hibrid" megközelítéssel, amely növeli az okklúzió vertikális dimenzióját (VDO): direkt workflow, az „Index technika”. Az előadás részletesen kitér arra, hogy mikor és hogyan kell kopott fogazaton ragasztani additív részleges indirekt restaurációkat (onlay/overlay) kompozitból és/vagy kerámiából, az indikációktól függően. Az összes protokoll lépésről lépésre kerül bemutatásra pácienseken - képek és videók segítségével - annak érdekében, hogy világos áttekintést kapjunk erről a hibrid (direkt-indirekt) technikáról analóg és digitális munkafolyamatokon keresztül.

Az előadás céljai:
- Hogyan diagnosztizáljuk a kopott fogazatot (korrózió; kopás; abrázió; abfrakció);
- A VDO meghatározása és a kezelési terv megtervezése;
- Preparálás nélküli közvetlen adhezív megközelítés indikációi és protokolljai, az index technika;
- A kompozit és/vagy kerámia onlay/overlay-ken történő minimálisan invazív, indirekt adhezív megközelítés indikációi és protokolljai.

Önéletrajz

Graduated at Genoa University (Italy)
Internship at the Department of Operative and Restorative Dentistry, University of Zurich under the guidance of Prof. F. Lutz; studying adhesive dentistry and its applications in operative and prosthetic dentistry.
Teacher at University of Rome Tor Vergata (Italy), for the year 2017, in Restorative and Esthetic Dentistry. Direct by Prof F. Mangani.
Active Member of the European Academy Esthetic Dentistry (EAED); Active Member of the Italian Academy of Operative AIC (Accademia Italiana di Conservativa) since; Active Member of the Italian Academy Esthetic Dentistry (IAED).
He has developed and published in 2015 and 2018 on the International Journal of Esthetic Dentistry (IJED), a new and no prep approach to restore worn dentition: The “Index Technique”
Author of articles on adhesive and restorative dentistry and speaker in international courses and congresses.
He currently practices at his office in Genoa, with multidisciplinary approach, but focusing on esthetics and restorative dentistry.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Riccardo Ammanato Dental World

Dr. Riccardo Ammannato

Dr. Louis Hardan

Dr. Riccardo Ammannato

11.00-12.30

Komplex esetek tervezése

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Alina Ruzanova

Komplex esetek tervezése

Összetett esetek megtervezésekor sok lehetőség közül választhatunk, illetve közben számos kérdés is felmerülhet bennünk. Előfordulhat, hogy ezekkel a dilemmákkal nehezen birkózunk meg, ezért a tervezés előtt hasznos lehet, ha áttekintjük a már gyakorlatban bevált módszereket. A kezelés elkezdése előtt határozzuk meg a végső célokat, amelyek érdekében végezzük majd a tervszerűen összeállított egyes lépéseket.

Az előadás során az alábbi kérdésekre térünk ki:
- Hol kezdjük el egy bonyolult eset megtervezését?
- Milyen sorrendet alkalmazzak a kezelés során?
- Mennyire változtassam meg az okklúzió vertikális dimenzióját (VDO)?
- Hogyan osszam fel a fogívek közötti teret?
- Milyen célt tűzzek ki a végleges okklúzióra?

Önéletrajz

Alina Ruzanova got a DDS in University of Tartu (Estonia). She graduated from postdoctoral studies and received diploma of Specialist in Restorative Dentistry (specialising in Fixed and Implant Prosthodontics). She works full time in multidisciplinary dental practice in Tallinn (Estonia) concentrating her work on functional and aesthetic rehabilitation on teeth and implants. Alina is a founder of continuous education company whose main goal is to share honest and useful information on daily high quality restorative dentistry.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Dr. Igor Ristic

Dr. Alina Ruzanova

Alina Ruzanova Esztétika Kongresszus

Dr. Alina Ruzanova

12.30-14.00

Ebédszünet

14.00-15.00

Etika vagy esztétika, avagy “ki mint vet, úgy arat”?! – Hogyan kerüljük el a kudarcokat kerámia héjak készítése során?

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Grosz János

Etika vagy esztétika, avagy “ki mint vet, úgy arat”?! - Hogyan kerüljük el a kudarcokat kerámia héjak készítése során?

A kerámia héjak készítése mára egy jól dokumentált, és standardizálható, egyszerű kezelési opció. Mégis van, akinek meggyűlik vele a baja, és sokszor ennek a páciens látja kárát. Etikus hozzáállással és egyszerű kulcs-lépések betartásával mindez elkerülhető lenne. Előadásom ezen gondolat mentén nyújt betekintést praxisomba.

Önéletrajz

A fogorvosi diplomám megszerzése óta eltelt 18 évben az esztétikai fogászati kezelések egy olyan szintjét valósítottam meg hazánkban, ami a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is megfelel, és addig nagyon kevés helyen volt elérhető. A kezelések során a szakmai színvonal mellett kiemelt figyelmet fordítok a páciensekkel történő kommunikációra. Célom a megszerzett tudás továbbadása is, előadásaimon, tanfolyamaimon és immár az általam írt könyvfejezetekből mára több generáció számára vált elérhetővé ez a tudás.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Dr. Igor Ristic

Dr. Grosz János

Grosz János Esztétika Kongresszus

Dr. Grosz János

15.00-16.00

Csapatmunka és tervezés a digitális implantátum-protetikában

K
L

ABSZTRAKT

Dr. Pawel Paszkiewicz

Csapatmunka és tervezés a digitális implantátum-protetikában

Önéletrajz

In 2004 Dr. Pawel Szuba-Paszkiewicz graduated with distinction from the Faculty of Dentistry at the Medical University in Wroclaw. As a student he started to obtain his professional experience in a dental practice run by his parents, which enabled him to gain invaluable practical knowledge and skills. The skills in question, turned out to be necessary and extremely motivating while dealing with difficult clinical cases. Since 2002 Dr. Paszkiewicz has participated in many professional courses, conferences and symposia which subjects were related to the latest trends in endodontics, prosthodontics and digital dentistry. As far as professional development is concerned, his skills also developed in collaboration with the prestigious dental clinics in Wroclaw (Poland). Currently, Paul Szuba-Paszkiewicz with passion and precision carries out treatments of complex medical procedures in the field of CAD/CAM prosthetics, implant-prosthetics, full-mouth rehabilitations, and minimal-invasive aesthetic dentistry. A Consultant/Inventor/KOL for Carestream Dental, Dexis, Shining3D, DMG, Harvard Dental, Trate Implants, Imes/Icore, 3D Medical Systems, Cerkamed, Tokuyama Dental, Kuraray/Noritake and ModJaw.

In a cooperation with OrangeDental and Cerkamed he conducts research on the use of photoactive disinfection (PAD) in the treatment of periodontal / periapical diseases. Nowadays his professional interest are focused on Digital Prosthetics and implantprosthetics with its complete digital workflow. He has put forward and implemented his own innovatory procedure of tissue retraction during digital prosthoetic procedures (DiaC-Traction – Diatherm-Guided Chemo-Mechanical Retraction), Endo-Resto Single Visit Chairside Restoring Workflow, as well as innovative fast and complex Smile Design&Delivering Protocol (SDDP), based on author’s „Photo-DFA” workflow in collaboration with TastyTech Canada (Smile Designer Pro manufacturer). He has invented an AllonX non-impression protocol leading to final restorations post immediate implant full-arch loading, incorporated with desktop scanner (MEDIT) and ModJaw capturing of natural patient’s functional and mastication movements. Together with ModJaw functional registration, he has created a non invasive protocol of hybrid restorations consisted of milled buccal veneers, combined with direct labial composite restorations in a protocol of full mouth rehabilitation.

– A leading member of a Dental Masters Group
– Board/core member of an IDDA (International Digital Dental Academy)
– Board member of Restoring Excellence Academy (RIPE).Associate member of a PASE (Polish Academy of – Esthetic Dentistry)
– Apart from his work, he is a keen snowboarder and a guitar player.

Esztétika Kongresszus 2024 - Dental World

Dr. Igor Ristic

Dr. Pawel Paszkiewicz

Dr. Louis Hardan

Dr. Pawel Paszkiewicz

EARLY BIRD 30% KEDVEZMÉNY JÚNIUS 30-IG!

EARLY BIRD 30% KEDVEZMÉNY JÚNIUS 30-IG!

Nézd meg most!

Nézze meg a korábbi évek videóit

Két évtizedes történelmünkre érdemes visszatekinteni. Ami 23 évvel ezelőtt egy kiállítás ötleteként indult, mára meghatározó fogászati eseménnyé vált. Sikeréhez azonban számos kolléga és támogató közreműködésére is szükség volt. Róluk is megemlékezik ez a néhány videó - amely bemutatja fejlődésünket - és lehetővé teszi, hogy visszatekerje az órát a kezdetekig.