2018, OKTÓBER 11-12-13, BUDAPEST

XVIII. DENTAL WORLD NEMZETKÖZI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

Három nap a fogászat szolgálatában

Megvalósult a szervezők célja, hogy már a „felnőtt kort” elérő rendezvény lépjen túl a gyermek-, majd a serdülőkorral járó nehézségeken, és már magabiztosabban, érettebben, még átgondoltabban szervezze meg a három nap „életét.”

A szervezők másik, kiemelt célja az volt, hogy az ágazat minden fontos szereplője megtalálja azt a Dental World-ön, ami a személyes munkájában is segítheti/segíti. Ezért idén is voltak továbbképzések a fogorvosok mellett a dentálhigiénikusoknak, az asszisztenseknek, a technikusoknak, valamint kínáltak programot a technikustanulóknak és az orvostanhallgatóknak egyaránt, s a vállalkozások menedzserei, informatikusai sem távoztak „üres kézzel” a rendezvényről.

A 18. Dental World kiemelt témája volt a prevenció, az implantológia és a digitális fogászat, de természetesen idén sem maradt ki az endodoncia, az esztétika és a fogszabályozás a konferenciák programjaiból.

A rendezvény 13 kongresszusának közel 100 előadásán és 30 workshop-ján, továbbá különböző bemutatókon és egyéb kísérő programokon vehettek részt azok, akik a meglévő tudásukat bővíteni szerették volna.

Sokan dicsérték a kongresszusok, a szakmai programok szervezőit is, mert a felkért előadók és az általuk megosztott tudás valódi, napi problémákra kínált megoldást.

A kiállításon 213 kiállító és több mint 400 gyártó képviselte magát, s hozta el a rohamléptekben fejlődő technika újdonságait. 66 országból érkeztek a látogatók, az előadók és a kiállítók.

Talán nem volt a szakmának olyan szeglete, amely nem kapott valamilyen bemutatkozási lehetőséget. A kezelőegységektől a munkaruhákon át, a fogászati prevenciótól a rendelők menedzseléséig, a betegekkel való kommunikációtól az új műtéti technikákig mindenki igyekezett elhozni a legfrissebb tudását.

Azt most még nem lehet tudni, hogy milyen lesz holnapután a fogászat, de a „holnap csíráival” minden bizonnyal már találkozhattak a kiállítás látogatói. A permanens fejlődés egyik fontos „hozama”, hogy igen komplexszé vált a szakma, így nagyon sok szereplő együttműködése és sokféle tudás ötvözése kell ma már a sikerhez. Így lett az évek során a Dental World is egyre színesebb, egyre összetettebb rendezvény, a tudás és az azt kiszolgáló eszközök együttes tárháza.

A bővülő és egyre gazdagabb programokhoz új, nagyobb helyszínre volt szükség. Ezért idén új, még tágasabb csarnokba, a HUNGEXPO A pavilonjába költözött a rendezvény. Ez az év azt bizonyítja, ez jó döntés volt, a nagyobb tér az eddigieknél még változatosabb és színesebb programok megvalósításának a lehetőségét teremtette meg a Dental World életében.

2018. október 11-12-13-án is beigazolódott, hogy a fogorvoslás területén sincs megállás, minden év egy új lépcsőfokot jelent, s ezen a „lépcsőn” sikerrel lépett tovább a 18. Dental World rendezvénye is.

A szervezők célja a jövőben is, hogy minden októberben legyen három nap, amikor a fogászat résztvevői „egy pillantással” áttekinthetik, hogy merre megy a szakma, s megtalálhassák benne a saját útjukat!

2018

KIEMELT ELŐADÓK

Dr. Roberto Turrini

Italy

Dr. Josef Kunkela
Czech Republic
Dr. Knut Hufschmidt
Austria
Dr. Gaetano Paolone
Italy
Dr. Costin Marinescu
Germany
Dr. David Chong
United States
Dr. Ramesh Sabhlok
United Arab Emirates
Dr. Maurucio Gonzalez Balut
Mexico
Dr. Ghassan Yared
Canada
Dr. Bartłomiej Karaś
Dr. Bartłomiej Karaś
Poland
Dr. Prasanna Neelakantan
Dr. Prasanna Neelakantan
Hong Kong
Dr. Benyőcs Gergely
Dr. Marcos Motta
Brazil

2018

HANDS-ON & WORKSHOP

Dr. Ghassan Yared
Canada
Roberto Turrini
Dr. Roberto Turrini
Italy
Dr. Bogdan Moldoveanu
Romania
Dr. Costin Marinescu
Germany