A minőség a siker garanciája: ez a jelmondata a cégnek, amely már 10 éve stabilan az implantológiai piac meghatározó szereplője. Megbízható termékekkel és szolgáltatásokkal elégíti ki Ügyfelei igényeit. Az Alpha Implant Fogászati és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatójával, Erdélyi Attilával beszélgettünk az Alpha Digital Workflow-ról.

Mit jelent pontosan az Alpha Digital Workflow?

Az Alpha Digital Workflow egy lehetőség Ügyfeleink részére. A digitális technika fejlődése a fogászati piacon is egyre nagyobb teret hódít. Ebben nyújt segítséget a 6 lépésből álló munkafolyamatunk. Az elmúlt években tudatosan efelé bővítettük kínálatunkat, hiszen egyre nagyobb igény van a korszerűsítésre.

Mely termékek tartoznak bele az Alpha Digital Workflow-ba?

Alpha-Bio Tec.

Az Alpha-Bio Tec., amely a Nobel Biocare leányvállalata, több mint 30 aktív éve alatt innovatív termékek és szolgáltatások hosszú sorát fejlesztette ki, melyek célja a páciensek magas életszínvonala és a lehető legjobb esztétikai megoldások elérhetővé tétele. Folyamatos fejlesztéseiknek köszönhetően tökéletesen integrálható a digitális munkafolyamatba.

SMART Guide

Talán az egyik leginnovatívabb hazai fejlesztések egyike a SMART Guide. A felhasználónak egy olyan precíz, gyors és innovatív szolgáltatást kínál, amely szinte egyedülálló az irányított sebészeti eszközök területén. Elég egy intraoral szkennerrel elkészített STL fájlt, vagy egy CBCT-t feltöltenie a személyes SMART Guide felületére és minőség-ellenőrzött 3D-s képeket kap vissza, akár mentor orvos partnereink által elkészített implantációs műtéti tervvel. Az irányított sebészeti eljárás teljes mértékben kompatibilis az Alpha-Bio Tec. implantációs rendszerrel, ezenkívül remekül összhangba hozható a Dental Direkt DiOS 4.0 Intraoral Scannerrel.

DiOS 4.0

A 2019-es IDS nagy slágere a Dental Direkt termékcsalád legújabb terméke a DIOS® 4.0 intraoral scanner, mellyel hajszálpontosan scannelhet (egy átlagos hajszál mérete 80 mikron, míg a scanner 50 mikronos pontossággal képes scannelni). Az eszköz 2 HD kamerájának köszönhetően a teljes szájüreg scannelése egy gyakorlott orvosnak 3-5 percet vesz igénybe. A scannelés után azonnal küldheti a munkát fogtechnikusához, akinek már csak a tervezőprogramba kell importálni az STL fájlt. A formátum miatt nem kell aggódni, hiszen a DIOS® 4.0 nyitott rendszerű, így kompatibilis az összes programmal.

Dynamic Abutment® Solutions

A Dynamic Abutment® Solutions a Talladium Espana kutatási és fejlesztési központja által tervezett protetikai megoldás, amellyel elsőként sikerült elérni akár 45°-os szögkorrekciót. 2004-ben elsőként jelentek meg professzionális megoldással és azóta is piacvezetők, köszönhetően a több mint 100 000 sikeres esetnek. A titánbázis és a különleges kialakítású protetikai csavar segít megoldani az implantátumok pozicionálásának problémáit, javítva a felépítmény esztétikáját és működését.

Dental Direkt

Németország legnagyobb cirkónium- oxid gyártó cége a Dental Direkt, magas minőségbiztosítási szabályzatuk révén, egyedülállóan magas minőségű termékeket állít elő. A Dental Direkt az összes munkafolyamatra a legjobb anyagkombinációt kínálja. Legújabb fejlesztéseik közé tartozik a Dental Direkt cube ONE Multilayer cirkontömb, amely 4 tagnál nagyobb hidak, héj, full kontúr korona készítésére is alkalmas. A nyitott rendszerű tömb 45%-os transzlucenciával rendelkezik.

NextDent 3D nyomtató

Legújabb termékünk a NextDent 5100 3D nyomtató. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően 45–85 mikronos pontossággal képes nyomtatni. A 30 biokompatibilis anyagának köszönhetően sokféle felhasználásra alkalmas a fogászat területén. Kompatibilis a vezető fogászati szoftverekkel, így a legkiválóbban integrálható a digitális workflow-ba. Gyorsasága egyedülálló, hiszen 4x gyorsabb a klasszikus DLP (Digital Light Processing) technológiánál.

Milyen termékekkel találkozhatunk az Alpha Implant Kft. standjánál?

Elsősorban az Alpha-Bio Tec. a fő termékünk és eköré épül a standunk, hiszen ebben az évben ünnepelte a cég fennállásának 30. évfordulóját. Szeretnénk bemutatni más partnereink eszközeit, gépeit, anyagait és lehetőséget biztosítani a fent említett Digital Workflow bemutatására.