mely megreformálja az egyárnyalatú restaurációkat

Az új anyag biztosítja az erős és esztétikus töméseket, miközben egyszerűsíti a színválasztást. A rendelési menetrend megtartása nap mint nap kihívást jelent a fogorvosoknak. Az időtakarékos termékek és eljárások alkalmazása ma már elengedhetetlen, apró és egyszerű változtatások jelentős mértékben javíthatják a hatékonyságot. Ezt segíti a 3M™ Filtek™ Universal tömőanyag – egy új univerzális kompozit, amely megújult megközelítést kínál az elülső és a hátsó restaurációkhoz, egyszerűsített árnyalatokkal és egyedülálló kompozittechnológiával.

Átlagosan a fogorvosok egy­árnyalatú tömőanyagot használnak az esetek körülbelül 80%-ában. Ennek ismeretében a 3M leegyszerűsítette az általános árnyalatválasztási folyamatot. A NaturalMatch technológiát alkalmazva a 3M nyolc dizájner színárnyalatot fejlesztett ki, valamint egy extra fehéret (XW), ezzel lefedve a klasszikus és fehérített VITA fogszínkulcs 19 árnyalatát. Addicionális szín, a Pink Opak, ami a fém és elszíneződött fogak elfedésére szolgál. A kialakított árnyalatok egy univerzális opacitással rendelkeznek a legtöbb klinikai igény kielégítésére. A Filtek Universal tömőanyag a NaturalMatch technológiát alkalmazza, amely a tartósság és az esztétika mögött álló 3M technológiák ötvözete. Az alacsony stressz monomerek csökkentik a zsugorodási feszültséget, míg a nanofillerek használata „IGAZI” nanokompozitot hoz létre, amely nagy szilárdságot és kiváló kopásállóságot biztosít.
A Filtek Universal tömőanyag kapszulák melegíthetőek, a plasztikussá vált anyag lehetővé teszi a könnyebb kipréselést, ezzel a folyékony kompozitokéhoz hasonló kezelhetőséget biztosít. A kapszula kialakítása is változott, mérete hosszabb, mint a korábbi általános kapszulák, ezáltal jó alkalmazkodást tesz lehetővé még a nehezen elérhető területeken is.
„A fogorvosok elsődleges fel­adata a páciensek ellátása, mégis számtalan más dologgal is kell napi szinten foglalkozniuk. Ezért hozott a 3M olyan megoldást létre, amellyel segíthet a fogorvosoknak a rengeteg teendőből fakadó stressz csökkentésében” – mondta Sebastian Arana, a 3M Fogászati Divíziójának elnök- vezérigazgatója. „Az új Filtek Universal tömőanyag egy egyedülálló árnyalatválasztási rendszert ötvöz egy innovatív anyagban, amely nemcsak a hatékonyságot, hanem az esztétikus és tartós eredményt is biztosítja.”