+36 1 202 29 94 info@dentalworld.hu

Workshopok

Gyakorlati tudás, azonnal alkalmazható ismeretek nemzetközi szakértőktől és véleményvezérektől.

Éljen a lehetőséggel, hogy egy helyen ilyen sokrétű szakmai tudást gyűjthet össze első kézből.

Október 12. Csütörtök


Dr. Rakics Péter, Dr. Rőth Gergely

Felépítmények és munkafolyamatok hatása az implantátumok sikerességére

időpont: 9:30 – 13:30

helyszín: F pavilon, I. emelet, 2. terem

szervező: Alpha-Implant Kft.

díj: 19.900 Ft

jelentkezés: Kovácsné Tasnády Csilla
Tel: 06 1 353 9090
E-mail: oktatas@alphaimplant.hu

Ismertető
 • Fogak és implantátumok körüli szöveti környezet összehasonlítása
 • Implantátumokhoz kapcsolódó felépítmények designja, a munkafolyamatok megválasztása
  és hatásai
 • Felépítmények típusai, összehasonlításuk
 • Gyári és egyéb tengelykorrekciós lehetőségek
 • Gyakorlati áttekintés
 • Esetbemutatások a fogorvos és a fogtechnikus szemszögéből

Kluka Attila

12 gyakorlati marketing módszer a páciensek számának és rendelője bevételeinek növelésére 

időpont: 9:30 – 13:30

helyszínF pavilon, I. emelet, 4. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 17.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Kinek szól a workshop?

Fogorvosoknak és rendelő tulajdonosoknak, akik szeretnék friss, naprakész, jövőbe mutató és a gyakorlatban könnyen megvalósítható marketing megoldásokkal népszerűbbé tenni rendelőjüket, ezzel növelve a páciensek számát és a bevételeiket

Ön mit profitálhat, ha eljön a workshopra?

•    Átfogó képet kap a sikeres fogászati rendelők marketing rendszeréről (az 1 kezelőegységes rendelőktől a 9 kezelőegységig)
•    Új marketing eszközöket ismerhet meg, melyeket idáig nem alkalmazott
•    Versenyelőnyre tehet szert 2018-as marketing eszközök bevetésével
•    Gyorsabban építheti ki a bizalmat a rendelő iránt a potenciális pácienseiben
•    Növelheti az új páciensek számát
•    Növelheti személyes és rendelői bevételeit

Miről lesz szó a workshopon?

•    A várható 2018-es fogászati marketing trendekről
•    Mobil páciens böngészési trendek 2018-ben
•    A sikeres fogászati honlapok felépítéséről
•    A közösségi média befolyásoló hatásairól
•    A referencia marketing sikeres alkalmazásáról
•    Az új generációs szórólapok sikerének titkáról
•    Arról, hogy hogyan tarthatja meg meglévő pácienseit
•    Arról, hogy hogyan tehet szert céges páciensekre

Mit kell tennie, ha el szeretne jönni a workshopra?

Ha Ön is szeretné fogászatai rendelőjét egy felefelé ívelő fejlődési pályára állítani, akkor jöjjön el a 12 gyakorlati marketing módszer workshopra az itt található jelentkezési űrlap kitöltésével.

Dr. Gregory Brambilla

 English Direkt anterior restaurációk készítése: protokollok alkalmazása

időpont9:30 – 13:30

helyszínF pavilon, I. emelet, 3. terem

szervezőDP Hungary Kft.

díj: 145€

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Mindennapi fogorvosi munkánk során a direkt anterior restaurációk elkészítése sokszor igen nagy kihívást jelent. A természetes fogak megfigyelése és az anatómia tanulmányozása kijelöli számunkra a felhasználandó anyagokat, valamint megérthetjük, hogyan lehet rétegzéssel elérni az élethű formát és tökéletes színeket. A hands-on kurzus során az előadó a biztos sikerhez vezető esztétikai alapelveket fogja megosztani velünk.
Mulázson és műanyag fogakon dolgozva, mikroszkóp segítségével élethűen reprodukáljuk egy letört frontfog hiányzó részét: Miután elsajátítottuk a nagyítók használatának fortélyait, Gregory Brambilla lépésről-lépésre vezet át minket a rétegzéstechnika letisztult lépésein keresztül a tökéletes forma megalkotásán át a finírozás és polírozás végéig. A megtanult és gyakorlatban elsajátított protokollok segítségével a hallgatóság a mindennapi munka során is könnyedén oldhat majd meg akár nehéz eseteket is.

Dr. Matyasi Gábor

Fogászati fotózás elmélete és gyakorlata

időpont: 10:00 – 16:30

helyszínF pavilon, I. emelet, 1. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 27.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

 

Ismertető

A workshop alatt egy teljesen megújult interaktív oktató anyaggal, videók, animációk, interaktív grafikák segítségével sajátítjuk el a fogászati fotográfia tudnivalóit.

A első szakaszában a hibátlan fénykép készítéséhez szükséges fotográfiai alapokat vesszük át. A rekesz, zársebeség, mélységélesség, színhőmérséklet, s a közöttük levő összefüggések megértése nem csak a szakmai, hanem a mindennapi fotográfia során is biztos alapokat adnak a hallgatóknak.

Ezt követően az intraorális fotográfia, majd a tárgyfotográfia, a szakmai portré és a makro fotográfia elméleti alapjai kerülnek terítékre. Megismertetjük az AACD protokollját is, a leggyakoribb hibákat és elkerülési lehetőségeiket. A fentiek ismeretében standard fogászati fotográfiai státusz mellett az elkészült fogmű hibátlan megörökítésére is képesek lesznek a résztvevők. A gyakorlati szakaszban az intraorális beállítások, világítási trükkök, a kamera, fényforrások, kontrasztorok, tükrök és egyéb kellékek kipróbálására is bőven nyílik lehetőség a páciens szerepét eljátszó rutinos, segítőkész „fogmodell” segítségével. Lehetőleg akinek van, az mindenki hozza magával a rendelői fotós felszerelését.

Kluka Attila

Hogyan készítsünk páciensszám és bevétel növekedést eredményező fogászati honlapot 2018-ban ? Mit kezdjünk a közösségi médiával? 

időpont: 14:00 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 4. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 17.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Kinek szól a workshop?

Fogorvosoknak és rendelőtulajdonosoknak, akik már több mint 2 és fél éve készítették el honlapjukat vagy most szeretnének egy olyan új holnapot, amely behozza a pácienseket a rendelőbe

Ön mit profitálhat, ha eljön a workshopra?

•    Megtudhatja, hogy mi a sikeres fogászati honlapok titka
•    Megismerheti a 2018-es honlap trendeket
•    Gyakorlati segítséget kap meglévő honlapjában új energiákkal történő megtöltéséről vagy új fogászati honlapjának egyszerű és gyors kialakításáról
•    Megismerheti a páciensek elvárásait egy fogászati honlap iránt
•    Megtudhatja, mi jár a páciensek fejében, miközben fogorvost keresnek a neten

Miről lesz szó a workshopon?

•    A páciensek interneten történő fogorvos keresésének rejtelmeiről
•    A honlapok bizalmi szintjeiről és azok elérési lehetőségeiről
•    A sikeres holnapok strukturális felépítéséről
•    Arról, hogy hogyan kell úgy szöveges tartalmat írni a honlapra, hogy az ne csak a látogató számára legyen bizalomépítő, de Google is szeresse
•    Arról, hogy hogyan kell olyan fotókat készteni a rendelőről és abban dolgozó munkatársakról, hogy az ne rombolja a látogató bizalmát, hanem építse azt
•    Arról, hogyan milyen videókat kell készteni a nagyobb népszerűség eléréséért és hogyan
•     A honlap optimalizálásról és az AdWords hirdetésekről

Mit kell tennie, ha el szeretne jönni a workshopra?

Ha Ön szeretné, hogy a fogászati rendelőjének honlapja nagy látogatottságú és népszerű legyen a potenciális páciensei körében, akkor jöjjön el, erre a gyakorlat orientált workshopra  az itt található jelentkezési űrlap kitöltésével.

Dr. Jurácsik Tímea

Átfogó gyakorlati útmutató ÁNTSZ, munkavédelmi és sugárvédelmi ellenőrzésekhez fogorvosi szemmel fogorvostól és szakértő csapatától. /Dentalent Praxis/

időpont: 14:00 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 2. terem

szervező: Dentalent powered by Parodont

díj: 29 500 Ft.

jelentkezés:  http://dentalent.hu/ , +3630/2219444

Ismertető

2000-ben a Parodont Fogorvosi Rendelő két fogászati kezelőegységgel nyitotta meg kapuit. Voltak olyan előírások, amit már korábbi tapasztalatból tudtunk és persze belefutottunk olyanokba, amire utólag hívták fel a figyelmünket. Már ekkor felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon az orvosi eskü letételével egy időben kézhez kapott diplománk elég lesz-e egy fogorvosi rendelő üzemeltetéséhez?

15 éves vezetői tapasztalattal azt mondom, hogy a szabályok, előírások tekintetében, ha az adott terület szakembereit (munkavédelem, ÁNTSZ, sugárvédelem, üzemorvos…stb.)magunk köré gyűjtjük, megoldható, hogy naprakész információval rendelkezzünk.

Felmerül a kérdés, hogy honnan kerítsek „saját”szakembereket? Miért nem kapok egységes gyakorlati felvilágosítást, továbbképzést? Miért jogszabályokat kell értelmeznem orvosi diplomával? Miért szájhagyomány útján jut el hozzám egy-egy fél információ? Hogyan és hol tudnám a legfontosabb gyakorlati szempontokat átfogóan látni? Hogyan lehetne az asszisztenseimet az alapvető szabályok, előírások betartására előre felkészíteni?

A Dentalent Praxis ebben nyújt támogatás már működő rendelőknek vagy éppen kialakítás előtt állóknak. Nem kell „saját” szakembereket keresned, felajánljuk a mieink tudását!

Interaktív workshop keretein belül szakemberek segítségével beszéljük át a gyakorlati előírásokat egészen a „rendelés megkezdésétől rendelési idő végéig”. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a bejárati csengőtől a kijárat feliratig…

Nem jogszabályokat mutogatunk unalmas frontális előadás keretén belül, hanem egymás tapasztalataira is építve végigmegyünk a rendelő minden kis zugán ÁNTSZ-es, munkavédelmis és sugárvédelmis szemmel.

Dr. Nazariy Mykhaylyuk

 English Direkt és indirekt héjak készítése. Preparálástól a polírozásig 

időpont: 14:00 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 3. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 195€

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

A hands-on kurzus alatt a résztvevők megtanulhatják az indirect és direkt héjak készítésének fortélyait a preparációtól a beragasztásig. Minden résztvevő mikroszkóp segítségével dolgozik majd, ergonomiailag kényelmes pozícióban. Áttekintjük az izoláció indikációs területeit, majd bemutatjuk a preparáció előtt felhelyezett kofferdam nyújtotta előnyöket. Az előadó lépésről-lépésre osztja meg velünk a héjpreparáció szabályait és saját klinikai preferenciáit: az egyes csiszoló fúrók és zománcsimítók kiválasztásáról is bőven lesz szó. Természetesen a gyakorlatot egy hosszú távon is helytálló ideiglenes pótlás készítésével zárjuk.

Sasa Terlep

 English TwinLight kezelési koncepció a lézeres fogászat területén

időpont: 14:00 – 16:00

helyszín: G pavilon 5. terem

szervező: Fotona

díj: 19.900 Ft

jelentkezés: Diósy Mónika

Tel: 06 30 499 44 74

E-mail: info@dermotox.hu

Ismertető

A Fotona LightWalker AT S fogorvosi lézerrendszere a fogászatban alkalmazott két leghatékonyabb hullámhosszal rendelkezik: Er: YAG és Nd: YAG. A két legjobb hullámhossz kombinációja egy lézerrendszerben lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy kettős hullámhosszú kezelést végezzenek.

A TwinLight Periodontális kezelés egy minimálinvazív terápia, amely magába foglalja a parodontális tasak fertőzött epitheliális rétegének eltávolítását, a biofilm és a fogkő eltávolítását a gyökérfelületről, továbbá a kezelés után a tasak stabilizálását fibrin koagulummal.

A TwinLight Peri-implantitis kezelés jelentősen növeli a kezelés sikerességét és lerövidíti a gyógyulási időt. Az Er:YAG-gal történő granulációs szövet szelektív eltávolítását az alveoláris csontból és a kötőszövetből szintén Er:YAG hullámhosszal történő kezelés követ, annak érdekében, hogy vegyszermentesen tisztítsák az implantátum felületét. Az Nd: YAG kezelési lépés gyorsítja a gyógyulást a szövet dekontaminálásával és biomodulálásával.

A Fotona SWEEPS Endodonciális kezelés hatékonyan kiküszöböli a klasszikus kemo-mechanikai eljárások két fő hátrányát: az anatómiailag bonyolult gyökércsatornák tisztítását és az elhalt szövetek eltávolítását, valamint a mély dentin felszínek fertőtlenítését. A SWEEPS (Shock Wave Enhanced Emission Photoacoustic Streaming) egy forradalmian új módszer, amely az Er: YAG lézert felhasználva hoz létre nem termikus fotoakusztikus lökéshullámokat a csatornaöblítőszerben. A kezelést követően a csatornák és a mellékcsatornák tiszták maradnak, és a dentintubulusok smear layer (preparációs törmelék) mentesek lesznek.

Október 13. Péntek


Dr. Stevan Kopanja

 English Hands-on program I.-II.

időpont: 9:30 – 12:30 és 14:00 – 17:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 1. terem

szervező: Dr. Volom Dental & Medical Kft.

díj: 75.000 Ft/fő

jelentkezés: Dr. Volom Dental honlapján

Ismertető
 • I osztályú kavitás preparáció, marginális szélek finírozása
 • szomszédos class II restaurációk hierarchiája
 • matrica- és ékválasztás, megfelelő pozicionálás
 • matricák és ékek személyre szabása
 • tökéletes approximális kontúr, profil és szoros kontakt létrehozása
 • sima felszínű, anatómikus restauráció kivitelezése
 • DME (deep margin elevation) a legnagyobb kihívás esetei
 • többféle direkt class II eset: csücsökkel és anélkül; konkáv subgingivális marginnal; nagy MOD kavitással

 

Dr. Simone Vaccari

 English Az új mosoly megalkotásának részletes lépései. A fényképezéstől a mosolytervezésen és mikroszkopos preparáláson át a restaurácio beragasztásáig.

időpont: 9:30 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 3. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 250€

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Digitális mosolytervezés: új trükk a kozmetikai fogászatban

Az információk elérésének új megközelítése, a dinamikus és statikus dokumentumok, mind szükséges információk az esztétikai fogászatban a modern diagnózis felállításához. Az egyszerűsített módszer kiemeli a problémákat, a megoldásokat és még a diagnosztikus lenyomatvétel előtt tervez. A software használatával és a páciens fotóival néhány egyszerű lépésben meg tudjuk érteni a problémát és néhány perc alatt meg tudjuk tervezni az új konstrukciót, illetve meg tudjuk hozni az összes döntést ahhoz, hogy esztétikusan meg tudjuk oldani az esetet. 

A hagyományos moke-up technika a fogorvos iránymutatásai szerint a fogtechnikus által elkésztett diagnosztikus wax-up-ból áll rendelkezésre.

Ez a módszer azonban nem igazán megfelelő gazdasági szempontból, sőt további félreértéseket szülhet a páciens és a klinikai fogtechnikus között.

A „virtuális” wax-up lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt kiértékeljük a fogak helyzetét, méretét, alakját és a környező lágy szöveteket. A páciens számára így segít érthetővé tenni a kezelési céljainkat.

Végül segít a fogorvosnak nagyon precízen és pontosan átvinni az összegyűjtött és kielemzett információkat a fogtechnikus számára. Ezen a ponton nagyon egyszerű a fogtechnikusnak a digitális konstrukciót átkonvertálni viaszból a gipszmintára.

Az, hogy a páciensnek meg tudjuk mutatni a kezelésünk végső eredményét azelőtt, hogy a szájában a tényleges munkát elkezdenénk sok fontos előnnyel jár:

–        A páciens aktívan részt vesz a mosolya megtervezésében.

–        Nagyra értékeli a csapat, a fogorvos és a fogtechnikus által végzett munkát, képes megérteni, hogy mit csinálunk “a színfalak mögött” a kezelési terv megformálásáért.

–        A páciensnek lesz egy hozzávetőleges elképzelése arról, hogy mit várhat és mi lesz a végeredmény.

Kluka Attila

Kommunikációs és értékesítési tréning fogorvosok számára a bevétetelnövelés gyakorlati módszereivel 

időpont: 9:30 – 13:30

helyszínF pavilon, I. emelet, 4. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 17.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Kinek szól a workshop?

Fogorvosoknak és rendelőtulajdonosoknak, akik szeretnének meggyőzőbben kommunikálni a páciensekkel és ezzel sikeresebben értékesíteni számukra nagy értékű fogászati kezeléseket, sőt erre munkatársaikat is meg szeretnék tanítani

Ön mit profitálhat, ha eljön a workshopra?

•    Magasabb tudatossági szinten kommunikálhat pácienseivel
•    Kommunikációja bizalomépítő és meggyőző lesz
•    Megkönnyíti a dolgát, ha nagy értékű beavatkozást szeretne sikeresen eladni pácienseinek
•    Megtaníthatja kollégáit a meggyőző orvos-páciens kommunikációra és arra, hogy ők is sikeresek legyenek a fogászati kezelések értékesítése területén

Miről lesz szó a workshopon?

•     A páciensek elvárásairól a fogorvossal szemben
•    A páciensek tudattalan félelmeiről és azok sikeres kezeléséről
•    A paciensek személyiségének sokféleségéről és a kulcsról, amivel hatni tudunk rájuk
•    A kommunikációs hierarchiáról és az elkerülendő, bizalomromboló hatású kommunikációs bakikról
•    Az első konzultáció jelentőségéről és a sikeres lebonyolítás részletes protokolljáról
•    A páciensek tudattalan félelmeiről és azok sikeres kezeléséről
•    A csodálatos kérdésekről, melyek megnyitják a páciensek belső döntési kritériumait
•    A való és állkifogásokról és azok sikeres kezeléséről
•    Az ajánlat elfogadásával végződő lezárás technikájáról

Mit kell tennie, ha el szeretne jönni a workshopra?

Ha Ön is szeretné magasabb szintre emelni a kommunikációját és értékesítési képességeit, sőt, azt szeretné, hogy ennek a tudásnak a munkatársai is birtokában legyenek, akkor jöjjön el erre a bevételnővelő workshopra az itt található jelentkezési űrlap kitöltésével.

Dr. Marleen Peumans

 English Sérült fogak ellátásának egyszerű módjai everX Posterior és Essentia anyagokkal

időpont: 14:00 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 2. terem

szervező: GCEEO Hungary

díj: 120€ / 36.000 Ft

jelentkezés:
telefon: +36 1 224 0400
e-mail: hungary@eeo.gceurope.com

Ismertető

„A TERMÉSZET LEMÁSOLÁSA EGY EGYSZERŰSÍTETT KOMPOZIT RENDSZERREL”

Az anterior és poszterior régió direkt helyreállításaihoz a kompozit tekinthető az elsődleges anyagnak világszerte. A legfontosabb előnye, hogy minimálinazivitása mellett a páciens számára kedvező költséggel igen esztétikus eredmény érhető el. Napjainkban a fő cél a természetes fog olyan tökéletes utánzása, amennyire csak lehet. A legtöbb orvos számára a jelenlegi kompozit anyagok kiterjedt szín és opacitás arzenálja túl nagy, továbbá ezeknek a különböző opacitások és színek a megfelelő arányú és rétegezési technikájának az alkalmazása túl bonyolult. Tehát ebből kiindulva felmerül az igény a színrendszer egyszerűsítésére, lehetőleg figyelembe véve a fog természetes öregedési folyamatát. Korral a természetes zománc és a dentin transzlucenciája és kromacitása nő. Az Essentia (GC) egy nemrég bemutatott leegyszerűsített kompozit rendszer, amely figyelembe veszi ezt az öregedési folyamatot: 7 sztenderd színt: 3 dentin (világos, közepes és sötét) és két zománc (világos, sötét), egy masking linert egy univerzális színt tartalmaz optimalizált színilleszkedéssel. További speciális hatások érhetők el a 4 modifikáló segítségével (opaleszcens modifikáló, fehér, barna és fekete színek). A dentin és a zománc színek eltérő összetételűek. Amíg a dentin színek a nagyobb fényszórás utánzására optimalizálták, a zománc színek erősebb transzlucenciával, nagyon könnyű polírozhatósággal és a fényesség megtartásával rendelkeznek.

A workshop alatt a következő helyreállításokat fogjuk ezzel a leegyszerűsített kompozit rendszerrel bemutatni:

 • repedt metszőfog helyreállítása
 • elszíneződött metszőfog maszkolása
 • egy nagy, II. osztályú kavitás helyreállítása

Az eljárás különböző lépéseit (preparáció, rétegezés, finírozás, polírozás) lépésről lépésre mutatjuk be.

Kluka Attila

Új! Rendelőfelkészítő program! Hogyan készüljünk fel a 2018-as változásokra, hogy abból nyertesként jöjjön ki? Új lehetőségek és kötelezettségek, amiről mindenképpen tudnia kell 

időpont: 14:00 – 18.00

helyszínF pavilon, I. emelet, 4. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 17.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Kinek szól a workshop?

Minden rendelőtulajdonosnak és rendelő vezetőnek, aki felelősséget érez ahhoz, hogy még az események bekövetkezte előtt szert tegyen minden olyan információra, amivel felkészítheti rendelőjét a 2018-as változásokra és azokból profitálni tudjon

Ön mit profitálhat, ha eljön a workshopra?

•    Pontosan megtudhatja, hogy mit jelent a számlázó szoftverek 2018-as bekötése a NAV rendszerébe és ez mivel jár Önnek. Meghívott adószakértőnk érthető nyelven mondja el, hogy mire kell különösen odafigyelnie, hogy megússza a szankciókat
•    Információt kap arról az Európai Uniós adatvédelmi kötelezettségről, amely az Ön rendelőjére is vonatkozik 2018 májusától. Meghívott adatvédelmi szakértőnk pontos képe ad arról, hogy konkrétan az Ön rendelőjének milyen intézkedéseket kell tennie és hogyan kerülheti el a milliós bírságokat
•    Részletes tervet kap arról, hogy hogyan készüljön fel a 2018-as évre marketing, kommunikációs, értékesítés és pénzügyi szempontból

Miről lesz szó a workshopon?

•    Számlázó szoftverek bekötése az NAV online rendszerébe és ezek következményei
•    Megfelelés Európa legszigorúbb adatvédelmi előírásainak az Ön rendelőjében
•    Piaci előnyt jelentő marketing aktivitások a 2018-as évben
•    Bevétel növelő kommunikációs és értékesítési startágiék a fogászatban
•    Biztonságos pénzügyi rendszer és a birságok elkerülése

Mit kell tennie, ha el szeretne jönni a workshopra?

Ha Ön nem szeretné az utolsó pillanatban fogni a fejét, hanem nyugodtan és előre szeretne felkészülni a 2018-as változásokra és ehhez úgy érzi szakértői segítségre van szüksége, akkor jöjjön el, erre az informatív workshopra az itt található jelentkezési űrlap kitöltésével.

Dr. Kelemen András

Hands-On kurzus egyfázisú implantátumokkal a Sofortimplant Kft-vel.

időpont: 9:30 – 13.30

helyszín: G pavilon, 5.terem

szervező: Sofortimplant

díj: 30.000 Ft

jelentkezés:
Marozsán Miklós: 70/324-2944
email: sofortimplant@gmail.com
Erdei Péter: 20/355-8934
email: info@fog-ma.com

Ismertető

Ezen a tanfolyamunkon állati csontba és műanyag modellekbe helyezhetnek be kompressziós és bikortikális implantátumokat a résztvevők.

A kurzus az adott fúrási protokollon kívül a kortikálisok helyes kihasználására, az implantátumok hosszú távon megbírzható pozícionálására és az egyfázisú rendszerek sajátosságaira koncentrál.

Minden résztvevő a témához kapcsolódó könyveket kap ajándékba.

Marta Maciak

EnglishThe Self-Adjusting File System
Minimally-Invasive Endodontics

időpont: 14:00 – 18:15

helyszín: G pavilon, földszint, 5. terem

szervező: C. Witt Dental

díj: 30€

jelentkezés:

E-mail: info@dental.hu

Telefon: 06-1/202-2994

Ismertető

The only Shaping – Irrigation – Agitation endodontic instrumentation system provides extremely efficient cleaning and disinfection, while maintaining a high level of safety during treatment.

Experience it yourself at this event:

 • Lecture
 • Demonstration
 • Hands-on instruction

Bring extracted teeth with an open access cavity ISO20 and your loupes, if available.

Október 14. Szombat


Prof. Dr. Simone Grandini, Dr. Grosz János

 English Racionális munkafolyamat az anterior és posterior esztétikai restaurációk számára

időpont: 9:30 – 13:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 1. terem

szervező: MoriDent Kft.

díj: 250 € vagy 80.000 Ft

jelentkezés: Telefon: +1 220 5443
E-mail: morident@morident.hu

Ismertető

Dr. Hugo Sousa Dias

 English Egyénre szabott instrumentációs technika, tervezhetőbb átöblítés

időpont: 14:00 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 2. terem

szervező: Kerr Endodontics

díj: 35.000 Ft

jelentkezés: Gyarmati Mátyás

Telefon: +36 20 335 0521

E-mail: info@endobolt.hu

Jelentkezési lap letöltése itt…

Ismertető

Az endodonciai kezelés előrelátható folyamat magas sikerszámokkal. A siker sok tényezőtől függ, többek között a megfelelő műszerezettségen, eredményes öblítésen és a gyökércsatorna fertőtlenítésen az apexnál és olyan területeken, mint például isthmus. A sikeres endodonciai ellátás egy kihívás, melyben szemben áll egymással a biztonságos és hatékony módszer, valamint az összetett gyökércsatorna anatómia. A hatékony és biztonságos műszerek használatakor fontos, hogy találjunk egy személyreszabott rendszert, amely alkalmazkodik a gyökércsatorna anatómiájához.

Ezt a TF Adaptive rendszerben találtuk meg. Szabadalmaztatott mozgást használ, az innovatív TF Adaptive mozgástechnológiát, mely automatikusan alkalmazkodik műszer feszülés esetén. Ez az “adaptive” mozgás csökkenti a csatornán belüli fraktúra kockázatát, köszönhetően annak, hogy az Adaptive motor automatikusan a legjobb mozgást választja ki a különböző klinikai esetekhez. A TF Adaptive rendszer segíti az orvost, hogy biztonságosan, előreláthatóan és hatékonyan formálja a gyökércsatorna rendszert. Haapasalo szerint (2014), az irrigáció a kulcsa a sikeres gyökérkezelésnek. Ez az egyetlen útja, hogy hozzáférjünk a gyökércsatorna műszerrel megközelíthetetlen részeihez. EndoVac (negatív apikális nyomással működő átöblítési rendszer) a kulcsa az átláthatóbb átöblítésnek. A negatív nyomású átöblítés úgy tűnik, hogy az endodoncia kezelést közelebb hozza az előreláthatóbb apikális átöblítéshez, elkerülve a párazár hatást és az apikális kizárás kockázatát.

Dr. Eugen Buga

 English „’Hangszerelés’ – súlyosan ívelt gyökércsatornák esetében”

időpont: 9:30 – 13:30

helyszínF pavilon, I. emelet, 3. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 145€

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

– Előkezelés értékelése a súlyosan ívelt gyökércsatornák előfordulásakor. (Hogyan? Mikor? Miért?)

– CBCT és Periapicális röntgen a tervezésben és a diagnosztikában a súlyosan ívelt gyökércsatornák esetében.

– A görbe súlyosságának a meghatározása.

– Hogyan kerüljük el a törést a súlyosan ívelt gyökérkezeléskor?

– Hol van az egyensúly a csúcs előkészítése és  a fertőtlenítésekor?

– „A legfontosabb tényezők” – Műszerek sikeres alkalmazása a súlyosan ívelt gyökércsatornák kezelésekor.

– A „Veszélyes zónák” kezelése.

– Hogyan kell kezelni a súlyos görbületet a „középső harmadban”?

– Hogyan kell kezelni a súlyos görbületet a „csúcsi harmadban”?

– A súlyosan ívelt gyökércsatornák kezelésének technikája és műszerei, valamint ezek előnyei.

– Vágás vagy nem. Vágócsúcs? Előnyök és hátrányok. .

– Fokozatos Curve vagy éles görbe. Hogyan? Mikor? Miért?

– Hogyan csökkentse a torziós erőket és a ciklikus fáradtságot a műszerek segítségével?

– A munkahossz meghatározása.Racionális megközelítés.

– A Zóna technika műszerei. A “görbe” gyökérkezelés.

– Protokoll műszerek a súlyosan ívelt gyökércsatornák kezeléséhez.

– A kezelt esetek bemutatása: értékelés, a kockázatok, a hozzáférés lehetőségei, a műszerek és a protokoll fájlok sorrendben.

Hands on:

Minden résztvevő kezel-  műszerek segítségével –  egy súlyosan ívelt  gyökércsatornát valódi fogon – a Zone technika segítségével.

A képzés célja annak a megértése,  hogyan lehet elkerülni a súlyosan ívelt fogak kezelésekor a törést, milyen műszerek, technikák és protokollok segítenek e cél eléréséhez.

Kluka Attila

Neuromarketing az Ön fogászati rendelőjében – a páciensek pozitív meggyőzésének hatásos eszközei: új módszerek, melyekről versenytársai még csak nem is hallottak 

időpont: 9:30 – 13:30

helyszínF pavilon, I. emelet, 4. terem

szervező: DP Hungary

díj: 17.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Kinek szól a workshop?

Fogorvosoknak, rendelő tulajdonosoknak, praxis menedzsereknek, dentalhigiénikusoknak és fogászati asszisztenseknek, akik meg szeretnék ismerni és pozitívan befolyásolni a páciensek fejében lezajló folyamatokat felhasználva a korszerű agykutatás eredményeit

Ön mit profitálhat, ha eljön a workshopra?

•    Olyan új módszereket ismerhet meg a páciensek pozitív befolyásolására, melyet versenytársai ma még garantáltan nem használnak
•    Olyan eszközöket ismerhet meg, mellyel jelentős mértékben növelni tudja saját személye és rendelője megítélését a páciensek szemében
•    Hosszútávú, tartós, akár egy életen át tartó kapcsolatot alakíthat ki pácienseivel, akik lojálisak lesznek rendelőjéhez és családtagjaikat is magukkal hozzák
•    Magasabb szintre emelik a minőségi emberi kapcsolatukat a páciensekkel és ezzel megkönnyítik a nagy értékű fogászati beavatkozások értékesítését

Miről lesz szó a workshopon?

•    A neuromarketing alapfogalmakról (szaktudást nem igényel)
•    A neuromarketing páciensekre gyakorolt pozitív hatásáról
•    A páciensek tudatának és tudattalanjának befolyásolási lehetőségeiről
•    Arról, hogy mit tehetünk kommunikációs eszközökkel a páciensek befolyásolására
•    Arról, hogy mit tehetünk a rendelő környezetünkben a páciensek befolyásolására
•    Arról, hogy hogyan alkalmazkodjunk a páciensek igényéhez a neuromarkerintg nyújtotta lehetőségek kihasználásával

Mit kell tennie, ha el szeretne jönni a workshopra?

Ha szeretné a rendelője marketing tevekénységet olyan eszközökkel gazdagítani, amiről versenytárai még csak nem is hallottak, és jelentős mértékben fellendíteni rendelőjének a népszerűséget, akkor jöjjön el, erre a Magyarországon először hallható workshopra az itt található jelentkezési űrlap kitöltésével.

Kluka Attila

Egy sikeres rendelővezető 12 nélkülözhetetlen tulajdonsága, amit Önnek is el kell sajátítania, ha fejlődő és prosperáló rendelőre vágyik 

időpont: 14:00 – 18:00

helyszín: F pavilon, I. emelet, 4. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 17.900 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Kinek szól a workshop?

Fogorvosoknak és rendelőtulajdonosoknak, akik szeretnének jobb vezetők lenni és kevesebb feszültséggel, sikereresebben vezetni rendelőjüket, ahol szívesen dolgoznak a munkatársak és pontosan tudják mi a dolguk. Akik 2018-ban  prosperáló és fejlődő rendelőt szeretnének

Ön mit profitálhat, ha eljön a workshopra?

•    Kiküszöbölheti vezetői hiányosságait
•    Egyszerűbbé teheti vezetői életét
•    Motiváltabb csapatot építhet, akikkel sokkal kevesebb a baj
•    Bizonyságos környeztet teremthet rendelőjében és elkerülheti a bírságokat
•    Kevesebb munkabefektetéssel jelentősebb pénzügyi eredményeket érhet el
•    Növelheti új pácienseinket a számát

Miről lesz szó a workshopon?

•     Az őszinte szembenézésről vezetői hiányosságainkról
•    A rendelőnk kockázati tényezőinek a feltárásáról
•    A 12 legfontosabb tulajdonságról, amellyel a sikeres rendelőtulajdonosok biztosan rendelkeznek
•    A 12 vezető tulajdonság átépítéséről a mindennapi, gyakorlati életbe
•    A sikeres csapatépítés jelentőségéről
•    A munkatársak motiválásának lehetőségeiről
•    A vezetői képességek folyamatos fejlesztésének a lehetőségéről
•    A rendelői kockázatok jövőbeni elkerüléséről

Mit kell tennie, ha el szeretne jönni a workshopra?

Ha Ön is szeretné magasabb szintre emelni vezetői tevékenységét és szeretné, hogy rendelője biztonságosan, kiegyensúlyozott színvonalon dolgozzon feszültségek nélkül, akkor érdemes elsajátítania ezt a 12 képességet. Ezeket a módszereket már másnap átültetheti a gyakorlatba és élvezheti annak előnyeit.

Dr. Roberto Cristescu

 English Az újragyökérkezelések megítélése a szakirodalom és a klinikai gyakorlat szemszögéből

időpont: 14:00 – 18:00

helyszínF pavilon, I. emelet, 3. terem

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 145€

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

 Ez az előadás a fogak nem-sebészeti újra kezelésének indikációira összpontosít, azokban az esetekben, amikor a korábbi gyökérkezelés sikertelen volt. Annak érdekében, hogy ezekkel a kezelésekkel sikeres eredményeket érjenek el, kiemelkedő fontosságú a jó eset megválasztása. Röviden áttekintjük a tudományos szakirodalomban a közvetlen eredmény-adatokat, annak érdekében, hogy értékeljük a gyökércsatorna- újra kezelési eljárások lehetséges határait és elvárásait. A résztvevőket átvezetik a nem sebészeti gyökércsatorna-újra kezelés klinikai eseteinek sorozatán, amelynek klinikai megközelítése minimálisan invazív, de még mindig hatékonynak mutatkozik. A terápiás eljárás előnyei egyensúlyban lesznek a hátrányokkal és kockázatokkal. Csak ilyen módon tudja az orvos és a páciens is kiválasztani a legmegfelelőbb kezelési lehetőséget. A betegek természetes fogazatának megóvására. továbbra is kiszámítható módjai az endodontiában a nem sebészeti újra kezelések. Célkitűzések: – helyes diagnózis megállapítása, amely újra gyökércsatorna- kezelést igényel – azonosítani a korábbi kezelés meghiúsulásának okait – megismerni az újra gyökérkezelések valódi sikerességi arányait – ismerni a gyökércsatornák ismételt kezelésének néhány technikai vonatkozását

Dr. Eugenio Pedulla, Dr. Mekis Miklós

English Endodontiai workshop

 

 

időpont: 14:00 – 18:00

helyszín: G pavilon, földszint, 5. workshop terem

szervező: Coltene

díj: ingyenes

jelentkezés: helyszínen

Ismertető

Dr. Döbrentey Zsolt

Hands-on Természethű kompozit élpótlások kivitelezése – Tippek és trükkök a tervezhető siker érdekében 

időpont: 10:00 – 13:00

helyszínF pavilon, I. emelet

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 28.000 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

A frontfogak sérülése relatíve gyakori fiatal korban, ami elsősorban a nagymetszők éli részének letörését jelenti.

Cél a hiányzó fogszövet pótlása, mely a fogat nem csak esztétikailag, hanem funkcionálisan is helyreállítja. Mindezt tartósan a lehető legkevesebb foganyag feláldozásával kell kivitelezni.

A siker egyik kulcsa az átgondolt tervezés, melyben a fotódokumentáció fontos szerepet játszik. A kivitelezésben segítséget nyújt a diagnosztikus felviaszolás (wax-up) alapján készített szilikon sablon. A fog eredeti szerkezetének megfelelően dentint és zománcot utánzó kompozitok, valamint speciális effektek kerülnek felhasználásra. A valósághű és tartós restauráció érdekében a finírozás és polírozás lépése döntő jelentőségű.

Az átgondoltan megtervezett és modern irányelveknek megfelelően kivitelezett élpótlás szakavatott szemmel is természethű megjelenést, és rendszeres kontroll mellett hosszútávú sikert nyújt.

Hangsúlyt fektetve a tervezésre, ismerve és követve az anatómiai rétegzés lépéseit, kompozit felhasználásával a letört frontfogak direkt módon is restaurálhatók. Így esztétikus restauráció érhető el minimális fogszövet feláldozásával.

A hands-on rész célja egy IV. osztályú üreg mulázson történő restaurálása a fent említett technikát felhasználva.

Dr. Al-Katib Kamil

Hands-on Tartósan funkcióstabil és esztétikus posterior restaurátumok titkai 

időpont: 14:00 – 17:00

helyszínF pavilon, I. emelet

szervező: DP Hungary Kft.

díj: 28.000 Ft

jelentkezés: a regisztrációs űrlapon

Ismertető

Az utóbbi években hatalmas változáson ment keresztül a direkt és indirekt restaurátumok világa. Az anyagtechnológiai innovációknak hála, a piacon lévő termékek esztétikailag kifogástalan felépítések megalkotását teszik lehetővé, azonban várható élettartamuk, biokompatibilitásuk eltérő.  A tanfolyamra jelentkezők betekintést kapnak olyan elméleti és gyakorlati ismeretekbe, amiknek köszönhetően pácienseik számára individualizált terápiás eljárást tudnak biztosítani.

Az elméleti rész az aktuális trendek forgatagában kíván támpontokat adni. A gyakorlati modul során pedig olyan trükkökel ismerkednek meg az érdeklődők, amelyeknek köszönhetően gyorsan és könnyedén tudnak funkcionálisan megbízható és élethű felépítéseket készíteni a posterior régióban.

Dr. Gáspár Lajos és Társai

Fogászati és orvosi lézer tanfolyam (ALAP)

időpont: 09:00 – 16:30

helyszín: G pavilon, földszint, kiállítótér, Digital Dentistry Show

szervező: Gáspár Medical Center

díj: 30.000 Ft

jelentkezés: iroda@gasparmed.hu; tel.: 06-1-235-0024, www.gasparmed.hu

 

Dr. Tián Tamás

 A sikeres implantáció: megfontolások

időpont: 10:00 – 13:00

helyszín: G pavilon, 5. workshop terem

szervező: Dental-Unio Kft.

díj: ingyenes

jelentkezés:
Előzetes regisztrációhoz kötött. Maximum 25 fő részére.

Jelentkezés: telefonon a +36 70 360 28 44 telefonszámon,

vagy email útján a balint.futo@dentalunio.hu címen.

 

Ismertető

Az előadás áttekintés az implantáció sarkalatos pontjairól, az implantátum kiválasztásától a protetikai munka átadásáig. Mindenkinek kell hogy legyenek kérdései, amikor egy ilyen típusú beavakozást tervez. Előadásomban szeretnék Önökben gondolatot ébreszteni a munkafolyamat egyes témaköreit illetően. Várok kezdő és gyakorló implantológiával foglakozó kollégát egyaránt.

Esetpélda bemutatása a GC Aadva implantátumrendszerének használatával.