+36 1 202 29 94 info@dentalworld.hu

Beszélgetés Dr. Gombos Ádámmal, a programsorozat szervezőjével – Idén is lesz MicroWorld Kongresszus a Dental World-ön: a tavalyi Microworld sikerei után sokan megkerestek ötleteikkel, javaslataikkal, és természetesen sok barátság is köttetett. A különböző észrevételeket, javaslatokat igyekszem meg is valósítani az idei program szervezése során.

A tavalyi kongresszus – sok tekintetben várakozásainkon felül – nagyon sikeresnek mondható. Ez ismét bizonyíték volt arra, hogy jó úton járunk, és a magyar fogorvosok is nyitottak az újdonságokra, igényük van a fejlődésre! Egyre több embert érdekel a nagyítás nyújtotta új világ, és az abban rejlő új lehetőségek. Ez adta nekem az ösztönzést és az új lendületet az idei Microworld szekció megszervezéséhez.

Egyre több rendelőben használnak mikroszkópot itthon is.

Célom továbbra is az, hogy a loupe vagy mikroszkóp használatának megismerése és elsajátítása mellett azok a résztvevők is elégedetten távozzanak a rendezvényünkről, akik egyelőre még nem használnak ilyen eszközöket. Ennek megfelelően állítottam össze az idei programot, és hívtam meg az előadókat. Továbbra is a nagyítás marad a fókuszban, de a szék mellett nem a mikroszkópnak kell a kezünket vezetnie, hanem a fejünkben rejlő tudásnak. Idén is rengeteget tanulhatunk majd, ebben biztos vagyok.

Egyre több rendelőben használnak mikroszkópot itthon is. Egyelőre még szinte csak az endodonciai beavatkozások során – de visszatekintve az elmúlt év hands-on kurzusaira -, bátran merem mondani, hogy ez jövőre már nem így lesz! A rendelők tulajdonosai nyitottak az előre mutató újításokra, az orvosok pedig előszeretettel használják a munkájuk pontosabbá tétele -, és természetesen saját egészségük megóvása érdekében is. A gyökércsatornák lokalizálása és tisztítása mellett a fogorvoslás többi területén is óriási előnyökkel jár egy ilyen eszköz használata. Sok más újdonsággal együtt, idén is ezt fogjuk hangsúlyozni és bemutatni a Dental World Microworld Szekciójának az előadásain, valamint a workshopjain. Hiszen ki ne szeretne egy fogat húszsoros nagyításban preparálni, ellenőrizni…, természetesen mindezt kényelmesen és teljes magabiztossággal…?

 

 

Nazariy október 12-én lesz Magyarországon, és természetesen az előadói színpad elhagyása után felkértük egy mikroszkóp-asszisztált hands-on kurzus megtartására is. A témaválasztás idén is a legújabb irányzatot követi: prezentációjában a digitális lenyomatvétel forradalmáról lesz szó. A workshop keretein belül a frontfogak direkt és indirekt ellátásának menetét fogja bemutatni, a tervezéstől a kivitelezésig. Az előadóval és magyar segítőikkel a résztvevők kezét vezetve, nagyítással dolgozunk majd.

Idén az ESCD is segíti munkánkat. Komplett, és minden részletre kiterjedő tervezés nélkül egyik preparációt sem kezdhetjük el. A csütörtöki napot dr.Csillag Máriának, az ESCD hazai képviselőjének előadásával nyitjuk meg, és mosolytervezéssel kezdünk. Nagy megtiszteltetés, hogy Nazariy Mykhaylyuk mellett elfogadta meghívásunkat dr.Gregory Brambilla és dr.Simone Vaccari, az ESCD két ismert, aktív tagja. Ők ketten előadásaikkal és workshopukkal a kozmetikai fogorvoslás új protokolljaival és irányelveivel ismertetnek meg majd bennünket. Nagy izgalommal várjuk, hogy az ESCD „berkeiből” a nagyítás mindennapi alkalmazása mellett milyen újdonságokat osztanak meg majd velünk.

Biztos vagyok abban, hogy gyakorlati tapasztalatuk, óriási elméleti tudásuk és közvetlenségük lesz a Microworld két napjának „sava-borsa”.

Természetesen idén is megdolgoztatjuk a jelentkezőket.

Az előadásokon bemutatottakat átültetjük a gyakorlatba. Az október 12-i, csütörtöki hands-on kurzusokat dr. Gregory Brambilla nyitja majd meg, direkt anterior restaurációkat készítünk. Délután Nazariy folytatja a napot, az indirekt anterior pótlások fortélyaival. A pénteki nap teljes egészében Simone Vaccari napja lesz: egy új mosoly megalkotásának minden részletre kiterjedő előadását és hands-on kurzusát fogja levezényelni nekünk. Lesz szó fotózásról, mosolytervezésről, preparálásról és a cementezés lépéseiről is.

 

Ezeket olvasta már?

Implantológia – a fogászat motorja

2004 óta az implantológia meghatározó programként van jelen a Dental World kongresszusai között. Beszélgetés Dr. Németh Zsolttal, a kongresszus témafelelősével Az implantológia napjainkban a fogorvosi szakma egyik legnépszerűbb területe, mivel a fogbeültetés lehetővé...

Méltó helyen az ENDODONCIA

Az eddigi évek során egyre nőtt az érdeklődés, és magabiztosan állíthatom, hogy a programok a világ bármely nagy endodonciai kongresszusán megállták volna a helyüket.
Nagy szerencse ez a szakmának és a pácienseinknek is egyaránt. Egyre több kolléga mélyül el, egyre alaposabban ezen a csodálatos területen. Az eredmény: több és több saját, a szájban jól funkcionáló fog megőrzése, akár egy életen át.