+36 1 202 29 94 info@dentalworld.hu

Microworld Kongresszus

Időpont: október 12-13.

Terem: G pavilon, 2. terem

Előadók: Dr. Gombos Ádám, Dr. Csillag Mária, Dr. Nazariy Mykhaylyuk, Dr. Gregory Brambilla

Témavezető

Dr. Gombos Ádám

Október 12. Csütörtök


Dr. Gombos Ádám

Megnyitó
}

9:25 - 9:30

Dr. Csillag Mária

Nincs precizitás precíz terv nélkül

}

9:30 - 10:00

Ismertető

Hogyan lehet tartós, ami mikroszkopikusan tökéletes? Mit ér a gondos fogászati munka még ha a legprecízebb is, ha az első falat kettétöri, lepattintja, kilazítja? Legyen szó direkt, indirekt  megoldásokról, implantológiai-, parodontológiai- helyreállításokról talán nem is gondolnánk, hogy a nanométernyi pontossággal megalkotott munka tartósságának a kulcsa a mandibula kényelmes helyzete, a hamonikus mimikai- és rágóizommozgás. Az előadáson szó lesz azokról a paraméterekről (izomzat, funkció, protrúzió és lateropulzió, az egyedi középvonal, fogérintkezések), melyek által stabil környezet teremthető egy szájálló munka elkészítéséhez.

Dr. Nazariy Mykhaylyuk

Mikroinvazív fogpótlások. Az analóg múltból a digitális jelenbe 

}

10:00 - 13:00

Ismertető

Az előadás során Nazariy először a hagyományosnak tekinthető lenyomatvételi eljárást fogja bemutatni a klinikai és laboratóriumi munkafázisokat is beleértve. Az előadás második felében betekintést kaphatunk a jelenleg is már elérhető digitális lenyomatvétel rejtelmeibe, annak előnyeivel, esetleges hátrányaival és buktatóival együtt. Hogy miért is érdemes a hagyományos eljárásról a digitális lenyomatvételi technikára váltani? Melyik scennert, frézert, vagy nyomtatógépet érdemes választanunk? Milyen protokollokat kövessünk az új eljárás során? – hasonló kérdéseket fog Nazariy tisztázni a tőle megszokott csodálatos képi és videó anyaggal.

Dr. Gregory Brambilla

A kevesebb több: ninimál invazív technika a mindennapi fogorvoslás szolgálatában I-II.

}

15:00 - 18:00

Ismertető

Tanulási célok:

– Az előadás fil-rouge -ja a minimális megközelítés, amely a küldöttek számára számos lehetőséget kínál a mindennapi kezelésekhez.

– Tippek a különböző anyagok használatához.

– Az irodalom kritikus szemlélete a résztvevők számára hasznos eszközt jelent minden javasolt kezeléshez.

– A megfontolt kezelések protokolljai.

Szinopszis:

A “minimál invazív fogászat” az elmúlt néhány évben “forró téma”.

Mit jelent a “minimális” valójában? Meg lehet-e változtatni a fogorvosi megközelítést annak érdekében, hogy teljes mértékben tiszteletben tartsák a páciens biológiai értékét, még mindig az esztétikát keresve?

Ez az előadás különféle megoldásokra fog összpontosítani az esetek kihívásaival szemben, a hagyományostól a “preparálás nélküli” héjakig, a műtétektől a nem sebészi megközelítésig, hogy helyreállítsák a mély szuvas és nem kárieszes elváltozásokat. Front és poszterior esztétika: a lehetőségek a biológiát szem előtt tartva.