+36 1 202 29 94 info@dentalworld.hu

Az elmúlt években rendszeresen aktív szereplője, szervezője volt a Dental World nemzetközi esztétikai kongresszusainak. Milyen trendeket, újdonságokat lát az idei év programjai között?

dr. Volom András, a programsorozat szervezője:

A fogászatban nagy teret hódít a digitalizálás, de nem mondható el, hogy ez a hazai fogászati rendelők többségében már hozzátartozik a mindennapi munkához. Ennek nyilvánvalóan egyrészt anyagi okai is vannak, másfelől a kollégák látják, hogy a nagy munkák mellett egy rendelés anyagi motorja a konzerválás. Ez adja a napi megélhetésünk alapját. Látványos, ha sikerül egy-egy nagy implantációs munkát elkészítenünk, de tömést, azt naponta végzünk. Ezért érzem úgy, hogy nem volt rossz döntés, hogy idén visszatérünk ezekhez a témákhoz. Több előadás foglalkozik majd a másod-osztályú tömésekkel, s hands-on tréning is lesz e témában. Nem véletlenül!

Az egyetemi évek során megtanuljuk ugyan a legfontosabb ismereteket, és gyakoroljuk is eleget, de ez messze nem elég, mert a fogászat e területe is állandóan változik, új anyagok és eljárások születnek szinte naponta.

A visszajelzések mindig sokfélék. Volt azonban egy téma, amely többször is visszatért: sokan jelezték, hogy inlayk és onlayk készítéséről szívesen hallanának. Ennek az igénynek eleget téve több előadó is érinteni fogja ezeket a témákat, nemcsak esztétikai, de a fogsor érintkezési vonatkozásban is.

Az idei program a színelmélettől a direkt és indirekt restaurációk készítésén át a komplex, gnathológiát, parodontológiát és protetikát egybefogó  előadást is tartalmaz. Mindegyik érdekes, mert az előadók saját mindennapi gyakorlatukra támaszkodva mutatják be az esztétikai fogászat fontos kérdéseit.

Ebben az évben „több szálon futnak” az érintett témák. Régi vágyam volt dr. Kovács Tamás meghívása, aki Szerbiában dolgozik. Rendkívül igényes munka, valamint átgondolt tervezés jellemzi. Szerintem intellektuális élményt is ad majd az előadása. A másik vonal a direk-indirekt restaurációk köré épül: mikor melyiket használjam? Dr. Angelo Sognalia olasz kollégánk előadása erről a „párharcról” szól: mikor a tömés, mikor az inlay a megfelelő terápia. Természetesen a gondolati ív, amelynek a végeredménye egy sikeres kezelési terv, nem nélkülözheti az elméleti tudást, pl. a színeket vagy az archarmóniát illetően sem.

 

Idén több magyar szakember is jelen lesz a nemzetközileg is ismert előadók mellett. Annyira érett és nemzetközi szinten is helytálló kollégákról van szó, hogy számomra egyértelmű volt.

Szeretném, ha a Dental World nemzetközi porondján ők is megosztanák a tudásukat.

Számos lehetőség közül választhatnak majd a rendezvényt meglátogató kollégák. Lesz hands-on a Class II restaurációk ellátásáról, a mikroszkópos fogászatról, illetve prof. Grandini előadásában egy érdekes, a direkt restaurációk elkészítésének protokolljait bemutató képzés is.

Ebben az évben a legfőbb szempont a gyakorlatorientált, a tapasztalatot és a tudást a napi gyakorlathoz közel hozó előadók és előadások bemutatása. Nem vagyok elmélet ellenes, mert azt gondolom, hogy a jó gyakorlat a helyesen alkalmazott elméleten nyugszik. Az alkalmazás trükkjei viszont életfontosságúak a sikerhez. Ehhez nyújtunk teret, hogy előadóink megmutassák az ő útjukat a fogászatban, amiből remélem mi, a hallgatók sokat profitálhatunk.

Ezeket olvasta már?

Újra MicroWorld Kongresszus a Dental World-ön

Egyre több embert érdekel a nagyítás nyújtotta új világ, és az abban rejlő új lehetőségek. Ez adta nekem az ösztönzést és az új lendületet az idei Microworld szekció megszervezéséhez.

Implantológia – a fogászat motorja

2004 óta az implantológia meghatározó programként van jelen a Dental World kongresszusai között. Beszélgetés Dr. Németh Zsolttal, a kongresszus témafelelősével Az implantológia napjainkban a fogorvosi szakma egyik legnépszerűbb területe, mivel a fogbeültetés lehetővé...

Méltó helyen az ENDODONCIA

Az eddigi évek során egyre nőtt az érdeklődés, és magabiztosan állíthatom, hogy a programok a világ bármely nagy endodonciai kongresszusán megállták volna a helyüket.
Nagy szerencse ez a szakmának és a pácienseinknek is egyaránt. Egyre több kolléga mélyül el, egyre alaposabban ezen a csodálatos területen. Az eredmény: több és több saját, a szájban jól funkcionáló fog megőrzése, akár egy életen át.