+36 1 202 29 94 info@dentalworld.hu
Rekord számú látogatóval zárta három napját az idei Dental World. A kilátogató 7168 ember 25 különböző programon vehetett részt: a kongresszusi előadások mellett workshopok, élő műtétek és hands-on kurzusok is várták az érdeklődőket. Hogyan élték meg a Dental World-öt 2016-ban a szakma kiválóságai?

Dr. Volom András, az Esztétikai Kongresszus programfelelőse

„A Dental World ebben az évben lett méltó tagja azon rendezvénykenek, amelyet nemzetközi szinten is magasan jegyeznek. A szervezés példásan sikerült. Sok kolléga jegyezte meg, hogy a beléptetés hihetetlenül olajozottan zajlott. A kiállítói tér tágas és látványos volt.

Az Esztétikai Kongresszus és az ahhoz kapcsolódó gyakorlati tréningek – hála a nemzetközileg is elismert előadóknak – élvezetesek és egyben szakmailag érdekfeszítőek voltak. A kongresszus gondolati íve ebben az évben a kezelési terv körül összpontosult, hisz ez a legizgalmasabb része a munkánknak: kitalálni és később megvalósítani a sikerhez vezető utat. Látványos és tanulságos példákat láttunk mind a konzerváló fogászat mind az összetettebb protetikai megoldások terén. Véleményem szerint élményekben gazdagodva távoztak idén is a résztvevő kollégák.”

Dr. Németh Zsolt, az Implantológia Kongresszus programfelelőse

„Témavezetőként az előadóktól – az elmúlt évekhez hasonlóan – magas szakmai színvonalat vártam el. Kiváló volt az előadások témaválasztása és a prezentációk is igen magas színvonalon kerültek megtartásra. Maga a rendezvény rendkívül sikeres volt, talán az elmúlt évieknél is sikeresebb. Rengeteg résztvevő volt, a mi szekciónknál végig telt ház volt.”

Dr. Benyőcs Gergely, az Endodontia Kongresszus programfelelőse

„Nagyon boldog vagyok, minden várakozást felülmúlt az, ami a Dental World-ön történt. Az előadásoknak nagyon jó volt a visszhangja, rengeteg kérdést kaptunk minden téma után, pedig ez Magyarországon nem megszokott. Mind a dokumentációs és preparálós workshop, mind a mikrosebészeti hands-on kurzus telt házzal ment. Az előadók és a résztvevők is elégedetten távoztak, mindenki úgy ment haza, hogy még egyszer szeretne eljönni. Úgyhogy jövőre folytatjuk!”

Dr. Gombos Ádám, a Microworld Kongresszus programfelelőse

„Az idei Dental World azt hiszem minden szempontból mérföldkőnek számít. A meghívott előadók karizmatikus személyisége és a szervezett hands-on kurzusok miatt annyi magyar és külföldi fogorvos érdeklődött, mint az eddigi 16 év alatt még soha. A hallgatóságnak nem lehetett könnyű a választás a sok értékes program közül…
Én személyesen a két napos MicroWorld Kongresszus szakmai szervezését, irányítását és természetesen a házigazda szerepét láttam el. Nazariy Mykhaylyuk és Maxim Belograd eleget tettek meghívásunknak, így e két nap az átgondolt tervezés, tudatos preparálás és gondos adhezív rögzítés jegyében telt. Komplex eseteik bemutatásával a minimal invazív preparálási módokra és a munkánkban elvárt precizitásra operációs mikroszkóp segítségével nagyítottak rá.
Az előadásokon és a workshopokon tapasztalt teltházas létszám arra ösztönöz, hogy jövőre is hasonlóan “gyakorlatorientált” előadókat hívjunk meg. Kollégáimnak köszönöm a sok segítséget, a hallgatóságnak pedig a megtisztelő figyelmet!”

Dr. Riba Magdolna – a Szájhigiéniai Kongresszus programfelelőse

Nagyon sikeres volt idén is a Szájhigiéniai Kongresszus, a sok száz résztvevő jelenléte is ezt bizonyította.    Fontosnak tartottuk a témák kiválasztásánál, hogy olyan tudást adjuk át az érdeklődőknek, amelyet a mindennapi munkájuk során majd hasznosítani is tudnak.   Az előadások igen színvonalasak voltak, alkalmasint – a mondandóhoz kapcsolódva – némi humortól sem mentesek.  Sok, értékes ismerettel, gyakorlatban is alkalmazható tanáccsal távozhattak ebben az évben is a konferencia résztvevői.

Dr. Gáspár Lajos, a Dental High Tech Show programfelelőse

„Bíztam benne, hogy az előző évek fejlődési tendenciája, ha meg is törik kissé a külső körülmények miatt, mégis az előző évhez hasonló szintű és látogatói létszámú rendezvényt tudunk tartani. Ehhez képest a rendkívül nagy igyekezet, körültekintés, a “mindennél nem vállalunk be kevesebbet” hozzáállás meghozta a legoptimistábbak által sem remélt, kimagaslóan jó eredményt.
A hétezer feletti látogatói létszám a 3 nap alatt, a fantasztikusan érdekes és magas színvonalú programok, a folyamatos “pörgés” elkápráztatta a látogatókat. Nemzetközi mércével mérve is megállták a helyüket. A többi előadásprogram előadó névsorának ismeretében látom, hogy Európa egyik legrangosabb fogászati rendezvénye zajlott a Hungexpon 2016. októberében.
Nagy sikere volt a Dental High Tech Show-ra választott témáknak, így a saját már hagyományosnak mondható lézeres programjaink, valamint az újonnan indított “csont implantológia” programok is nagy érdeklődés mellett zajlottak.
Ezt az is illusztrálja, hogy engem személy szerint többen megkerestek, komoly szakmai vezetők Németországból, Olaszországból, Spanyolországból, Koreából, Izraelből, akik amiatt is jöttek a Dental Worldre, hogy itt találkozhassunk és tárgyalhassunk a további oktatási, klinikai munkákról.
Külön nagy öröm számunkra, hogy a Gáspár Medical Center ez évben már másodszor nyert a Hungarian Dental Awards versenyen.”

A 2017-es Dental World előkészületei már folynak, ígérjük, még izgalmasabb és érdekesebb témával várjuk a nagyközönséget 2017. október 12-13-14. között!